Logo de la Universitat de València Logo Servei d'Anàlisi i Planificació Logo del portal

  • SAP

La Universitat, entre les 200 millors universitats del món en la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’ONU

  • Unitat de Cultura Científica i de la Innovació
  • 15 d’abril de 2019
Rectorat de la Universitat de València des de la Plaça Charles Darwin.
Rectorat de la Universitat de València des de la Plaça Charles Darwin.

THE University Impact Rankings, una classificació internacional que mesura el rendiment de les universitats en la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides (ODS) situa la Universitat de València (UV) entre les 200 millors del món i en el rang 5 a 14 a Espanya. Com a objectius individuals, la institució acadèmica destaca en l’Objectiu 16, que promou societats justes, pacífiques i inclusives, en la posició 30 mundial.

El 25 de setembre de 2015, l’ONU va adoptar un conjunt d’objectius globals per a eradicar la pobresa, protegir el planeta i assegurar la prosperitat com a part de l’Agenda 2030. Aquesta inclou 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible, i cadascun d’ells conté metes específiques. En la seua primera edició, publicada aquest mes d’abril, THE University Impact Rankings ha avaluat 11 d’aquests 17 compromisos de les Nacions Unides.

En aquesta classificació, sobre 450 centres d’ensenyament superior de 76 països, la Universitat de València també destaca en l’objectiu 11 (ciutats i assentaments humans que siguen inclusius, segurs, amb resiliència i sostenibles), on ocupa la posició 82 en l’escala individual per objectius.

A més, el centre valencià és número 92 del món en l’objectiu 5, el qual intenta aconseguir la igualtat de gènere i apoderar a totes les dones i les xiquetes; ocupa la posició 96 en garantir modalitats de consum i producció responsables (objectiu 12) i és la universitat número 97 del món a promoure el creixement econòmic sostingut, inclusiu i sostenible (objectiu 8).

“Aquest rànquing aborda aspectes diferents als acompliments investigadors i docents. Tracta el compromís de la institució amb el desenvolupament sostenible, amb un creixement social que marxe parell a l’acadèmic i, també en aquest la Universitat de València demostra estar en la punta de llança”, ha destacat Joaquín Aldás, vicerector d’Estratègia, Qualitat i Tecnologies de la Informació.

Altres resultats aconseguits per la Universitat de València són la posició mundial 101-202 en els objectius 9, 10 i 17 (Indústria, innovació i infraestructura, així com Reducció de les desigualtats i en tercer lloc Aliança per als Objectius).

A escala espanyola, els cinc primers centres, segons el THE University Impact Rankings, són per a la Universitat Pompeu Fabra, l’Autònoma de Barcelona, la Pontificia de Comillas, la Universitat de Girona i la Univertsitat de València, que és el primer centre citat del rang 5-14 millors de l’estat.

A nivell mundial, el rànquing està encapçalat per la Universitat d’Auckland (Nova Zelanda), la McMaster University i la University of British Columbia del Canadà, i els centres britànics Universitat de Manchester i King’s College London. A Europa, els cinc primer llocs els ocupen, per aquest ordre, els dos centres del Regne Unit citats, la Universitat de Gothengurg, el KTH Royal Institute of Technology (tots dos de Suècia) i la Universitat de Bologna (Itàlia).

 

Pots consultar el rànquing en http://ir.uv.es/XGdoSr2

Més informació (Servei d’Anàlisi i Planificació de la Universitat de València): http://ir.uv.es/e0oPQ2b