Logo de la Universitat de València Logo Servei d'Anàlisi i Planificació Logo del portal

  • SAP

La UV, entre les cent millors del món en consecució de quatre dels objectius de desenvolupament sostenible de l’ONU

  • Unitat de Cultura Científica i de la Innovació
  • 2 de maig de 2022
Edifici de Rectorat de la Universitat de València.
Edifici de Rectorat de la Universitat de València.

La Universitat de València (UV) ha entrat en el grup de les sis universitats espanyoles que lideren la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides, segons THE University Impact Rankings, una classificació mundial sobre el rendiment de les institucions d’ensenyament superior respecte a aquest propòsit. El centre valencià, a més, ocupa el lloc número 8 mundial en educació; el 20 en reduir les desigualtats entre països i dins d’ells, el 47 en pau i justícia, i el 88 en salut.

A més, la UV puja al rang europeu 33-76 (el 2021 estava en el lloc 113) i figura entre les 200 millors universitats del món, a més de ser l’únic centre valencià en el rànquing.

El setembre de 2015, l’ONU va consensuar un conjunt d’objectius globals per eradicar la pobresa, protegir el planeta i assegurar la prosperitat com a part de l’Agenda 2030. Entre aquests fins es troben els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible, amb metes específiques que s’han de complir durant 15 anys.

La Universitat de València ha passat de figurar en el rang 5-11 el 2021, a l’1-6 en aquesta edició, i ho ha fet en un context en què les institucions participants són 630 més que l’any passat, en arribar ara a 1.745.

Aquest rànquing, elaborat per la revista Times Higher Education, celebra aquest any la quarta edició. A nivell espanyol, els primers llocs a més de per a la Universitat de València, són per a les universitats de Múrcia, Barcelona, Girona, Jaén i la Rovira i Virgili. A escala mundial, encapçalen la llista la Universitat de Western Sydney, la Universitat Estatal d’Arizona (Tempe) i la Western University de Canadà. A Europa, la classificació la lideren la Universitat de Newcastle, la de Manchester i la de Glasgow.

Entre altres, els objectius de l’ONU són posar fi a la pobresa, arribar a la fam zero i millorar en assumptes com seguretat alimentària, salut i educació, fins a aconseguir la igualtat de gènere real, passant per altres metes sobre aigua i sanejament, energia, creixement econòmic o reducció de les desigualtats entre països i dins d’ells.

 

Pots consultar el rànquing en: https://ir.uv.es/VUQ8WYr

Més informació (Servei d’Anàlisi i Planificació de la Universitat de València): https://ir.uv.es/WA2h0ye