Logo de la Universitat de València Logo Servei d'Anàlisi i Planificació Logo del portal

Logo El Rànquing Universitat-Empresa 2017 és una iniciativa de la Fundació Everis que analitza l'opinió dels ocupadors sobre les competències dels recentment titulats contractats. Aquest rànquing presenta un nou enfocament, ja que ofereix la possibilitat d'analitzar l'evolució de les universitats en la seua adaptació a la realitat del mercat laboral espanyol.

En la seua tercera edición 2017, la Universitat de València se situa en la primera posició en l'àrea de ciències i enginyeries (amb una puntuació de 8,44) i en la segona posició en l'àrea d’ADE, economia i dret (amb 7,73).

Nombre d'institucions classificades: 84 84 universitats (públiques, privades, presencials i a distància)

Proveïdor de dades bibliomètrics: Web of Science - Clarivate Analytics

Darrera actualització: 21-06-2017 | SAP

Accés al rànquing: Ranking Universidad-Empresa

Posició i puntuació a Espanya de la Universitat de València al Ranking Universidad-Empresa 

Edició - Publicació Ciències i enginyeries ADE, economia i dret Salut i Benestar
2017 - Juny 2017 1 (8,44) 2 (7,73) -
2016 - Juny 2016 - 1 (8,04) 7 (6,94)
Nota: el nombre entre parèntesi indica la puntuació obtinguda

Aquest Rànquing classifica a les universitats espanyoles millor valorades en cinc àrees de coneixement segons la percepció dels ocupadors sobre els recentment titulats contractats. 

1.   ADE, Economia i Dret 
2.   Humanitats i Ciències Socials 
3.   Informàtica i TIC
4.   Ciències i Enginyeries 
5.   Salut i Benestar

Per a la seua elaboració s'ha assignat una valoració directa (entre 0 i 10) de les competències adquirides pels titulats durant la seua formació, en relació a la seua adequació a les necessitats productives de l'empresa. La recollida d'informació s'ha portat a través de 3.545 enquestes realitzades entre el 20 de febrer i el 17 d'abril de 2017 a empreses privades espanyoles de 10 o més treballadors que hagen contractat a algun recentment titulat o titulats sense experiència laboral significativa en els últims cinc anys.

A més el rànquing presenta un Informe sobre la empleabilidad dels titulats superiors espanyols en els últims 5 anys (abril 2013 a abril 2017). Aquest informe permet extraure informació sobre els tres aspectes de l'estudi: 1. La contractació dels recentment titulats i la seua mobilitat, 2. La importància i valoració de les competències i 3. Rànquing de les universitats millor valorades.