Logo de la Universitat de València Logo Servei d'Anàlisi i Planificació Logo del portal

Facultat de Física de la Universitat de València.
Facultat de Física de la Universitat de València.

La Universitat de València (UV) lidera a escala valenciana sis de les onze matèries del rànquing Times Higher Education (THE) per matèries, una classificació que mesura en l’àmbit universitari l’ensenyament, la recerca, les cites, la perspectiva internacional, la reputació i els ingressos de la indústria. A escala espanyola la institució ha millorat respecte a 2019 en Física i també en Ciències de la Vida, on es troba en els rangs 3-7 i 3-9, respectivament. Un altre rànquing, el Best Global Universities, elaborat per la revista U.S. News & World Report, constata que la UV és la 12 del món en Ciències Agrícoles i la 92 en Salut Ambiental i Laboral.

El Times Higher Education World University Ranking, fundat en 2004, proporciona una classificació de les millors universitats del món. En la classificació per matèries –actualitzada hui dimecres 28– utilitza 13 indicadors de rendiment del rànquing mundial, agrupats en cinc àrees: ensenyament (30%), investigació (30%), cites (30%), ingressos de la indústria (2,5%) i perspectiva internacional (7,5%). El proveïdor de dades bibliomètriques és Elsevier – Scopus.

Així, la UV assoleix la posició espanyola 3-7 en Física, quan en l’anterior edició era 8-10. També assoleix el rang 3-9 en Ciències de la Vida, que en 2019 era 5-9. En Dret ocupa el lloc 4 a nivell estatal.

Les sis matèries (sobre onze en les quals la UV lidera la classificació valenciana són Arts i Humanitats; Ciències de la Vida; Clínica, Preclínica i de Salud; Dret; Física; i Psicologia.

 

Rànquing Best Global Universities

A més, en el rànquing Best Global Universities, una classificació sobre recerca i reputació global i regional per a donar resposta a la creixent demanda d’estudiantat nord-americà que vol estudiar fora del seu país, la UV ha avançat 11 posicions i és la número 97 d’Europa, quinta d’Espanya i primera de la Comunitat Valenciana.

La classificació –actualitzada ahir dimarts 27– mesura 1.500 centres d’ensenyament superior del món, i la UV figura al lloc 226, després d’haver avançat també onze posicions respecte de les dades de 2019. Per matèries, és la número 12 del món en Ciències Agrícoles i la 92 en Salut Ambiental i Laboral.

El Best Global analitza institucions de més de 80 països, classificades basant-se en 13 indicadors, agrupats en aquells bibliomètrics (65%), d’excel·lència científica (10%) i de reputació (25%).

En indicadors bibliomètrics la UV destaca en: cites totals, la institució ocupa la posició 199 del món i també en nombre d’articles altament citats (entre l’1% més citat), on és la 197 a escala mundial i en publicacions es troba en 219 d’entre 1.500 universitats.

En reputació regional de la recerca ocupa la posició 115 al món. Aquest indicador analitza el prestigi dels millors centres acadèmics d’ensenyament superior de cada regió en investigació durant 5 anys.

Pel que fa a la posició global, la UV és la 226 del món la cinquena estatal, després de les universitats de Barcelona, Autònoma de Barcelona, Pompeu Fabra i l’Autònoma de Madrid.

Per matèries, la Universitat de València figura entre les 300 millors del món en 17 de les 22 àrees en què està classificada. En general avança en la majoria dels camps, i les millors posicions de la institució són en Ciències Agrícoles (dotzena mundial, on ha guanyat un lloc); Salut Ambiental i Laboral (lloc 92); Física (posició 111, 15 llocs millor que en 2019), Microbiologia (on avança 35 posicions i és la 148 mundial); Geociències (158), Economia i Negocis (162, 14 posicions millor que l’anterior edició); Farmacologia i Toxicologia (177); Oncologia (184); Arts i Humanitats (194); i Psiquiatria/Psicologia (197).

 

Rànquing THE per matèries: https://ir.uv.es/Fx3Zm0R

Més informació (Servei d’Anàlisi i Planificació UV): https://ir.uv.es/dRv8cH6

Accés a Best Global Universities: https://ir.uv.es/U4IgP7D

Més informació (Servei d’Anàlisi i Planificació UV): https://ir.uv.es/Tiun6fK