Logo de la Universitat de València Logo Servei d'Anàlisi i Planificació Logo del portal

Edifici de Rectorat de la Universitat de València.
Edifici de Rectorat de la Universitat de València.

La Universitat de València (UV) és el tercer centre acadèmic d’ensenyament superior espanyol en nombre de cites d’articles científics i articles altament citats, segons la base de dades InCites Essential Science Indicators (ESI). També és segona en nombre d’articles molt citats els dos mesos següents a la publicació en relació amb els de la seua àrea (Hot papers) i quarta en nombre d’articles en general. A més, la UV incrementa un 14,89% el nombre de cites dels seus articles respecte al 2021, i arriba a 703.348.

ESI, de Clarivate Analytics, és una compilació d’informació estadística construïda amb les dades de Web of Science que mostra les tendències científiques emergents, així com els autors, institucions, documents, revistes i països que destaquen a cada camp de recerca. Analitza més de 12 milions d’articles a més de 12.384 revistes durant un període d’11 anys.

En la versió institucional, el rànquing classifica les institucions per nombre de publicacions científiques o papers i la UV ocupa la posició 310 mundial amb 32.163 d’aquests escrits (4a d’Espanya). InCites també classifica els centres per publicacions altament citades (aquelles en l’1% més citat en un camp de recerca en un any específic), on la UV és tercera d’Espanya; i per articles candents (publicats en els dos últims anys i que han rebut un nombre molt alt de cites en els darrers dos mesos), en què la institució valenciana és segona de l’estat. En articles d’impacte (suma d’articles candents i articles altament esmentats), la UV és tercera d’Espanya.

Per matèries, i en el cas de cites d’articles científics, en Ciències Agrícoles la UV ocupa el número 87 mundial (1a d’Espanya). En Física, la posició mundial 140; en Química, la 206; i en Economia i Negocis, la 208. De les 18 matèries en què participa, la UV és el primer centre valencià en 15.

Atenent matèries per nombre de papers, la UV és primera d’Espanya en Economia i Negocis, segona en Física i en Psiquiatria/Psicologia, i tercera en Química. En aquestes àrees, la institució està entre les 200 millors del món.

En articles altament esmentats i en articles d’impacte, sempre segons matèries, la institució, a més d’ocupar la posició mundial 24 (1a d’Espanya) a Ciències Agrícoles, també és primera d’Espanya a Geociències i Microbiologia.

En articles candents, la UV ocupa la posició mundial 41 en Física (1a d’Espanya), 46 a Ambient/Ecologia (també primera de l’estat) i 55 global en Ciències Agrícoles.

 

Més informació (Servei d’Anàlisi i Planificació UV): https://ir.uv.es/qrAV1xx

InCites Essential Science Indicators (ESI): https://ir.uv.es/SW7neak