Logo de la Universitat de València Logo Servei d'Anàlisi i Planificació Logo del portal

Campus de Burjassot-Paterna de la Universitat de València.
Campus de Burjassot-Paterna de la Universitat de València.

La Universitat de València (UV) ha millorat la seua posició en el rànquing de Taiwan, una classificació internacional sobre rendiment universitari basant-se publicacions científiques i cites. Així, la institució avança fins a la posició 26 mundial, en guanyar 7 llocs respecte a 2019 i es manté com a primera d’Espanya en aquesta àrea. A més, a la Comunitat Valenciana lidera tretze de les vint matèries analitzades, i cinc dels sis camps de coneixement. Segons la versió global de el rànquing, la UV és tercera d’Espanya i ocupa la posició 211 del món.

Per matèries, la UV és segona d’Espanya en Física; tercera en Química, Psiquiatria/Psicologia, Medicina Clínica i Medi Ambient/Ecologia; i quarta en Biologia/Bioquímica, Economia i Negocis, Geociències i Microbiologia, Ciència dels Materials, Farmacologia i Toxicologia. És cinquena en Ciències Socials. A escala internacional, per matèries, ocupa la posició 107 en Física, la 111 en Ciències Espacials, 144 en Química i el lloc 190 en Geociències.

Per camps de coneixement, la institució valenciana lidera les àrees de Ciències Naturals (segona d’Espanya), Agricultura (tercera a escala estatal), Medicina (també tercera) Ciències de la Vida i Ciències Socials. La UV és segona en Enginyeria. A escala internacional, els camps de coneixement en què més destaca el centre són Agricultura (posició 121) i Ciències Naturals (127).

Respecte a la classificació global del rànquing, la Universitat de València repeteix la posició de l’any passat i es manté com a tercera d’Espanya, en el lloc 83 europeu i primer de la Comunitat Valenciana.

El National Taiwan University Rànquing (NTU) va ser publicat per primera vegada el 2007 pel Consell d’Avaluació i Acreditació de l’Educació Superior de Taiwan. Actualment, classifica 800 universitats.

Els indicadors que utilitza són el nombre de cites en els últims 2 anys, el nombre mitjà de cites en els 11 anys anteriors a la publicació, així com el nombre de cites en aquest segon període, per valorar l’impacte de la recerca. La investigació d’excel·lència s’aconsegueix en fer la mitjana de l’índex H dels últims dos anys, el nombre d’articles en revistes d’alt impacte i el nombre d’articles més citats. Finalment, la productivitat investigadora es calcula sobre la mitjana dels articles publicats en els últims 11 anys i els de l’any en curs.

Aquest rànquing està liderat per les universitats de Harvard, Stanford i Toronto; a nivell europeu per les de Londres, Òxford i Cambridge; i a Espanya per la Universitat de Barcelona, l’Autònoma de Barcelona i la Universitat de València.

 

Accés al rànquing NTU: http://nturanking.csti.tw/

Anàlisi del rànquing (Servei d’Anàlisi i Planificació UV): https://ir.uv.es/5qsfezJ