Logo de la Universitat de València Logo Servei d'Anàlisi i Planificació Logo del portal

El campus de Burjassot-Paterna de la Universitat de València, on es troben les facultats de Química i de Física.
El campus de Burjassot-Paterna de la Universitat de València, on es troben les facultats de Química i de Física.

La Universitat de València (UV) és la primera institució espanyola d’ensenyament superior en Química, i segona en Física, segons la versió per matèries de Nature Index, una base de dades d’informació sobre investigadors i articles de recerca bàsica publicats en un grup de 82 revistes científiques d’alta qualitat en ciències naturals. A més, la institució està en la posició 154 entre les 500 institucions del món classificades, i és la tercera d’Espanya. En el grup de revistes Nature & Science, és cinquena de l’Estat.

Les 82 revistes incloses representen prop del 30% del total de cites de les revistes de ciències naturals i les dades fan referència a l’any anterior, sobre institucions acadèmiques. El recompte d’articles es fa per dos mètodes: el complet, on s’assigna un recompte d’un a una institució si un o més autors de l’article de recerca són seus, independentment del nombre de coautors de fora d’aquesta institució; i el fraccionat, que mesura el percentatge d’autors d’aquesta institució i el nombre d’institucions afiliades per article, considerant que tots els autors han contribuït per igual a l’article.

Així, en la versió institucional del rànquing, pel que fa al recompte complet, la Universitat de València ocupa la tercera posició d’Espanya, només superada per les universitats de Barcelona i Autònoma de Madrid, i també ocupa les posicions 57 d’Europa i 154 mundial. En el recompte fraccionat és quarta d’Espanya, i ocupa les posicions 58 i 209, respectivament.

En l’apartat per matèries del recompte fraccionat, la UV ha avançat dues posicions en Química respecte al 2021, fet que la converteix en la primera d’Espanya, i també en millora dues en Física i escala al segon lloc estatal. En el recompte complet, la UV es manté com a segona d’Espanya en Física i tercera en Química. En totes les classificacions, la institució és primera entre les institucions valencianes.

En la classificació sobre els articles publicats en el grup de revistes Nature & Science, la UV ha avançat cinc posicions respecte al 2021, i passa de la posició 9-12 estatal a la cinquena, i només és superada per les universitats Complutense de Madrid, de Barcelona, autònoma de Barcelona i autònoma de Madrid.

 

Més informació (Servei d’Anàlisi i Planificació, SAP): https://ir.uv.es/B0RU3vb

Accés a Nature Index: https://www.natureindex.com/