Logo de la Universitat de València Logo Servei d'Anàlisi i Planificació Logo del portal

Laboratoris de la Universitat de València.
Laboratoris de la Universitat de València.

El Times Higher Education World University Rankings (THE), que classifica les millors universitats del món, en l’actualització d’ahir ha situat la Universitat de València en la sisena posició d’Espanya, amb la qual cosa la institució millora respecte de l’any passat, quan figurava en el rang 6-8. A més, el campus valencià és la primera institució d’ensenyament superior de la Comunitat i també avança a escala europea.

THE analitza la investigació, les cites, la perspectiva internacional, la reputació i els ingressos derivats de la indústria de 1.396 universitats, 138 més que en el mateix rànquing l’any passat. A escala espanyola està liderat per les universitats Pompeu Fabra, Autònoma de Barcelona, de Barcelona, de Navarra i Autònoma de Madrid.

Pel que fa a la classificació europea, encapçalada per les prestigioses universitats d’Òxford, Cambridge i Imperial College de Londres, la Universitat de València està en el rang d’universitats 195-240, amb el que ha progressat respecte a l’any anterior (198-252). A escala internacional manté la posició 401-500 que aconseguí en l’any 2018, en un rànquing que lideren la Universitat d’Òxford, l’Institut de Tecnologia de Califòrnia i la Universitat de Cambridge.

Per indicadores, la institució acadèmica valenciana ha millorat en quasi tots, especialment en cites. Així, en aquest aspecte concret, que analitza l’impacte de la investigació, millora 2,8 punts sobre 100 respecte a l’any passat i se situa en 70,8. En perspectiva internacional (format per ràtio d’alumnat i personal internacional, i col·laboració en publicacions) l’avançament es dóna de 44,9 a 47 punts.

En investigació, un indicador que recull l’enquesta de reputació de la investigació, ingressos d’aquesta i articles acadèmics publicats per personal dedicat, la Universitat de València ha passat de 19,6 a 20,8. La institució també ha progressat, de 36,3 a 37 punts, en ingressos de la indústria derivats de l’activitat del personal docent i investigador.

El rànquing Higher Education World University Rankings, creat l’any 2004, utilitza com a proveïdor de dades bibliogràfics a Elsevier-Scopus.

 

Més informació (Servei d’Anàlisi i Planificació UV): http://ir.uv.es/JOmHX3D

Accés al rànquing: http://ir.uv.es/14ruTsh