BibliotequesUVUniversitat de València Logo del portal


Documents a la biblioteca
Els llibres, revistes, diccionaris, enciclopèdies, tesis, materials audiovisuals, etc, has de buscar-los en el catàleg de les biblioteques de la Universitat de València Trobes. Pots buscar-los per qualsevol paraula del registre, per autor, o per matèria (sempre en valencià). Per exemple:

Matèries simples
Filosofia

Estètica
Ètica
Teologia moral
Valors (Filosofia)
Matèries compostes
Filosofia -- Diccionaris
Filosofia – Ensenyament – S.XX
Estètica --- Diccionaris -- Castellà
Ètica – Alemanya -- Història
Teologia moral – Obres anteriors a 1800
Valors (Filosofia) -- Congressos   ...

Per a més informació, consulta el Manual d'ajuda.

tornar


Revistes
Les revistes electròniques subscrites per la biblioteca també es poden buscar per títol, matèria i submatèries.
Punxa ací per a veure el llistat de revistes sobre Filosofia i religió.
Per a buscar més revistes o dirèctament articles a text complet, pots utilitzar el cercador de Recolecta. També pots cercar en Dialnet, que ofereix sumaris de revistes i ens alguns casos text complet.
Revistes editades per la Universitat de València:

tornar


Enciclopèdies


Bases de dades especialitzades  Aquestes són les bases de dades accessibles des de la pàgina web de la biblioteca on pots trobar informació sobre Filosofia:

  • Philosopher’s Index: indexació i resums de llibres i revistes de filosofia i camps relacionats des de 1940. Comprén les àrees d'ètica, estètica, filosofia social, filosofia política, epistemologia i lògica metafísica a més de material sobre filosofia del dret, religió, ciència, història, educació i llengua.
  • Philpapers: base de dades bibliogràfica internacional amb capítols i articles de revistes i llibres a text complet mantinguda per filòsofs de diverses universitats.
  • PhilSci-Archive: col·lecció de preprints sobre Filosofia de la Ciència.
  • In Principio: Incipit Index of Latin Texts: conté 1 milió d'incipits que abraça la literatura llatina en tots els gèneres, des del període pre-clàssic fins al Renaixement.

Portals de recursos

Generals

  • Proyecto filosofía en español: portal que conté seccions de recursos documentals, edicions digitals d'obres, fòrums de discusió, llistes de correu, hemeroteca, etc.
  • Cibernous: filosofia en red: la pàgina està estructurada en les seccions: autores, cronología, foros, lógica. Ofereix també una selecció de recursos a internet sobre filosofia.
  • Filosofia.net: el portal de la filosofía en internet: dona accés a altres portals, cercadors, diccionaris, revistes, webs institucionals, etc. sobre filosofia.
  • La caverna de Platón: web dirigida tant a alumnes i professors de secundària com d'educació superior. Té continguts sobre història de la filosofia, art i filosofia, articles, ressenyes de llibres, etc.
  • Filópolis: interessant lloc dedicat a l'ètica i filosofia per a no iniciats. Oferix qüestions de filosofia, història de la filosofia, ètica, activitats interdisciplinars, etc...
  • Philosophy around the Web: completa selecció de recursos elaborada per Peter J. King. En anglés.
  • 1000-word philosophy: col·lecció en constant creixement d'assajos originals sobre temes filosòfics rellevants. Aquests són més de caràcter introductori i divulgatiu que articles argumentatius.
  • Cogprints: arxiu electrònic per a articles de totes les àrees de la psicologia, les neurociències i la lingüística i d'aspectes relacionats amb aquestes i amb camps afins com la computació, la filosofia, la biologia, la medicina, l'antropologia, etc.

tornar

Biblioteques digitals

  • Discovery project: biblioteca digital europea de filosofia. Inclou materials de tres períodes de la història de la filosofia: antiga Grècia, era moderna, i era contemporània.

Cercadors

  • Lechuza: Cercador sobre filosofia en espanyol que facilita la localització de documents d'interés filosòfic: llibres, articles de revistes, llocs d'internet...

Notícies

  • SINC: Servicio de Información y noticias científicas: portal de notícies científiques organitzat en 7 àrees: Ciències Naturals, Tecnologies, Biomedicina i Salut, Matemàtiques, Física i Química, Humanitats i Art, Ciències Socials i Jurídiques i Política Científica. Dins d'Humanitats i Art hi ha un subapartat de Filosofia i Ètica.

tornar