BibliotequesUVUniversitat de València Logo del portal

  • Estudiants

XVIII Seminari de Centres de Documentació Ambiental i Espais Naturals Protegits

  • 10 de setembre de 2019
Seminari RECIDA

Els passats dies 24, 25 i 26 de juliol es va realitzar a la Universitat de València el XVIII Seminari de Centres de Documentació Ambiental i Espais Naturals Protegits, organitzat pel Vicerectorat d'Igualtat, Diversitat i de Sostenibilitat de la UV i ONUBIB.

La idea d'organitzar un seminari dedicat als Centres de Documentació de Medi Ambient i Espais Naturals Protegits es va plantejar arran de l'anàlisi de les dades d'un qüestionari remés des del Centre Nacional d'Educació Ambiental (CENEAM ), Valsain (Segòvia) – ESPANYA. Aquest centre promou la responsabilitat dels ciutadans i ciutadanes en relació amb el medi ambient, dedicant els seus recursos al servei de tots aquells col·lectius, públics i privats, que desenvolupen programes i activitats d'educació i formació ambiental.
Els Objectius generals del seminari son:

  • Promoure, facilitar i difondre la col·laboració, l'intercanvi d'informació i coneixement, les experiències i projectes interessants relacionats amb el medi ambient, la informació ambiental i els espais naturals protegits.
  • Ampliar la xarxa RECIDA i participar en projectes i experiències nacionals i internacionals.
  • Compartir recursos que optimitzen les inversions.
  • Desenvolupar serveis i productes que milloren l'accés a la informació ambiental i ajuden en la gestió documental.

En 2002 es va constituir el Seminari sobre Centres de Documentació en matèria de Medi Ambient, dins del programa de Seminaris Permanents del CENEAM.

La XVIII edició d'aquest seminari s'ha realitzat a la ciutat de València, amb el suport de la Universitat de València, la Facultat de Dret i la Generalitat Valenciana, en el Col·legi Major Rector Peset i en el Centre d'Educació Ambiental de la Comunitat Valenciana (CEACV) situat a Sagunt.
La coordinació ha estat a càrrec de: Rosario Toril. Centre de Documentació del CENEAM i de Chelo Pons. Responsable de la Biblioteca depositària de l'ONU (ONUBIB). Biblioteca de Ciències Socials. Universitat de València. Amb la Col·laboració tècnica de Montse Grabolosa. Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa. Generalitat de Catalunya.
Han assistit més de 50 professionals, pertanyents a la Xarxa de Centres d'Informació i Documentació Ambiental (RECIDA) procedents de 16 comunitats autònomes.
Vam tindre ocasió d'aprendre de les experiències presentades tant en format comunicació com en pòster, dels tallers impartits i d'intercanviar diverses publicacions aportades pels centres. Les visites van ser un complement ideal per a conéixer l'entorn i altres centres. En definitiva, una magnífica trobada per a mantindre contactes professionals.

Llista d'enllaços: