BibliotequesUVUniversitat de València Logo del portal

  • Estudiants

75 aniversari de l'ONU a la UV

  • 20 d’abril de 2021
ONU
ONU

La Biblioteca Dipositària de les Nacions Unides (ONUBIB) participa en l'organització de l'esdeveniment "Les Nacions Unides que volem".

Amb motiu del 75 aniversari de les Nacions Unides la Universitat de València en col·laboració amb Centre de Tecnologia de la Informació i les Comunicacions de les Nacions Unides situat en la localitat valenciana de Quart de Poblet, i amb l'inestimable suport de la seu de la Biblioteca Depositària de Nacions Unides, es celebrarà el pròxim 22 d'abril l'esdeveniment en línia: "Les Nacions Unides que volem". Aquest esdeveniment conflueix amb el projecte y ODSi de la Universitat de València, coordinat pel Vicerectorat d'Igualtat, Diversitat i Sostenibilitat i de UVSostenibilitat, i amb la col·laboració de les diferents Facultats.

El dia triat per a la celebració és el 22 d'abril, Dia Internacional de la Terra, perquè volem recordar que necessitem protegir la biodiversitat i cuidar (ens) en la nostra llar compartida: la Terra. Si ens arriscar-nos a la destrucció de la diversitat de la comunitat de vida, la vida en el nostre Planeta -tal com la coneixem- no serà possible. Es necessiten canvis fonamentals en els nostres valors, institucions i formes de vida: necessitem un canvi cap a una economia més sostenible que funcione tant per a les persones com per al planeta. 

L'esdeveniment en línia: "Les Nacions Unides que volem" és el resultat de la col·laboració entre Nacions Unides i la Universitat de València. Té la intenció que les noves generacions experimenten el protagonisme que tenen per a donar forma al futur que volem i situar l'Agenda 2030 com a far per al seu futur acompliment professional i personal. El professorat i l'alumnat de les diferents facultats han estat treballant amb il·lusió en la preparació d'aquest esdeveniment per a despertar la reflexió, la cerca i selecció de fonts documentals, l'elaboració del discurs escrit i les habilitats d'oratòria. La inauguració es realitzarà per la Directora del Centre Global de Serveis de les Nacions Unides, la Rectora de la Universitat de València i el President de la Generalitat Valenciana. Després es desenvoluparan quatre taules de diàleg: ·”Ciència i Tecnologia al servei dels Objectius del Desenvolupament Sostenible i la mitigació del canvi climàtic”, amb la intervenció de Fàtima Della Bellver i Pablo Rosillo Rodes -estudiants de la Universitat de València- i Natalia Bayona, Directora d'Innovació, Educació, i Inversions de la OMT. A continuació, la taula “Intel·ligència artificial en un planeta finit: reptes de l'Agenda 2030”, amb la intervenció d'Amina Abed i Lionel Vasseur Duvivier -estudiants de la Universitat de València- i Joaquín Nieto Sainz, Director de l'Oficina OIT per a Espanya i Expert en l'Agenda 2030, Yolanda Huerta, Consellera Legal i Directora de Formació i assistència de la UPOV. Després de la pausa de descans, tindrem a la taula “L'era digital des de la perspectiva ètica, històrica i socioantropológica. Oportunitats i reptes de l'Educació per a Desenvolupament Sostenible”, amb la intervenció de Carlota Gómez Herrera i Javier Villarroya Villalba -estudiants de la Universitat de València- i Enrique Yeves Valero, Coordinador per a Espanya del 75 Aniversari (i anterior Director de la FAO a Espanya). I després, la taula “Drets Humans i aplicacions de la intel·ligència artificial al servei de l'Agenda 2030”, amb la intervenció d'Ana Suarez Rus i Guzmán Blanco Saez -estudiants de la Universitat de València- i Juan Carlos García Cebolla, coordinador Superior del Programa de Seguretat Alimentària i Nutrició. L'acte es clausurarà amb la intervenció de les pròximes generacions: la xiqueta Patricia Martínez Server i el xiquet Pablo Manzanera Martínez.

Programa

ENLLAÇ d'accés al'esdeveniment del 22 d'abril  (gratis i sense inscripció prèvia):

https://eu.bbcollab.com/guest/3b91bd8960134f998ffe18d990ad7ddb