BibliotequesUVUniversitat de València Logo del portal

  • Estudiants

BibliotequesSTOPviolència

  • 23 de novembre de 2020
Biblioteca del Campus d'Ontinyent
Biblioteca del Campus d'Ontinyent

Els actes del 25 de Novembre,  Dia internacional per a l’eliminació de la violència contra les dones, a la Universitat de València se centren en la campanya #blockalmasclisme, impulsada per la Unitat d’Igualtat.

A més, a les biblioteques de la UV es realitzaran, al llarg de la setmana, una sèrie d'accions destinades a visualitzar i conscienciar als estudiants de la importància d'aquest dia. Les autores del projecte, titulat “Pes del Pensament”, són les professores Maria Vidagañ, professora associada del Departament d'Expressió Musical, Plàstica i Corporal de la Universitat de Saragossa, i Amparo Alonso-Sanz, professora contractada doctora en el Departament de Didàctica de l'Expressió Musical, Plàstica i Corporal de la Universitat de València.

En el projecte, els llibres de les diferents prestatgeries tornaran a classificar-se mitjançant un nou criteri, en funció del sexe de la persona que escriu el llibre. El resultat d'aquesta classificació podrà veure's, de forma molt gràfica, en les fotografies que es publicaran en les xarxes socials de @bibliotequesuv. La finalitat és visibilitzar la gran aclaparadora majoria de llibres que hi ha a les biblioteques escrits per autors masculins enfront dels escrits per autores femenines, amb totes les implicacions que això suposa per a la construcció del pensament col·lectiu.

La primera biblioteca visitada ha sigut la Biblioteca del Campus d’Ontinyent. Us animem a visitar i conéixer el projecte a la vostra biblioteca d'acord amb el calendari següent:

26 de novembre: Biblioteca Històrica, Biblioteca Historicomèdica, Biblioteca del Jardí Botànic, Biblioteca de Ciències "Eduard Boscà".

27 de novembre: Biblioteca d'Humanitats "Joan Reglà", Biblioteca de Ciències de la Salut "Pelegrí Casanova", Biblioteca de Psicologia i Esport "Joan Lluis Vives”, Biblioteca de Ciències Socials "Gregori Maians", Biblioteca d'Educació "María Moliner".

Podeu seguir la campanya en xarxes socials amb els hashtags #69ACCIONES #educacióartística #igualtat #diversitat #art #blockalmasclisme #BibliotequesSTOPViolència.