BibliotequesUVUniversitat de València Logo del portal

  • Estudiants

Exposició "Blasco Ibáñez i la conquesta de les masses: fons de la Universitat de València"

  • 20 de maig de 2021
Blasco Ibáñez
Blasco Ibáñez

Amb motiu del centenari dels homenatges tributats a Vicente Blasco Ibáñez per l’Ajuntament de València en 1921, el Vicerectorat d’Investigació i la Biblioteca Històrica de la Universitat han organitzat l'exposició "Blasco Ibáñez i la conquesta de les masses: fons de la Universitat de València" en la que se’ns convida a redescobrir l’impacte de l’obra del cèlebre valencià a través de la mostra dels seus fons més destacats.

Entre el 21 de maig i el 5 de setembre, la sala Duc de Calàbria de la Biblioteca Històrica en el Centre Cultural La Nau albergarà una cuidada selecció de la producció literària i periodística de Blasco, reparant en el denominador comú que durant dècades va nodrir el seu polifacètic impuls creador: la conquesta de les masses.

L’exposició, comissariada per la historiadora Blanca Cerdá Aznar, proposa una relectura del famós autor, que subratlla el caràcter polièdric que el caracteritza: novel·lista, periodista, polític, emprenedor, viatger i cinematografista. En definitiva, un “home d’acció”.

La imatge del cartell recupera la magnífica obra que Lluís Dubón va dissenyar per al número extraordinari de El Pueblo. Diario republicano de Valencia en 1921 i que es conserva en la Biblioteca Històrica.

La mostra compta amb 60 obres, distribuïdes en cinc seccions temàtiques, en les que destaquen els fons hemerogràfics de Lo Rat Penat. Calendari llemosí, el diari El Pueblo i la revista La Esfera. A més, s’han seleccionat les edicions més suggerents de la producció del novel·lista, destacant els volums il·lustrats, com l’edició de 1929 de La barraca en la que treballà José Benlliure o les edicions de Prometeo amb les il·lustracions d’Enric Pertegàs, Francisco Povo, Federico Mellado, Artur Ballester, Enrique Ochoa i Homer Conant.

L’exposició es podrà visitar fins al 5 de setembre.

Més informació