BibliotequesUVUniversitat de València Logo del portal

  • Estudiants

Els membres de la UV poden gaudir de descomptes i avantatges per publicar els articles científics en accés obert

  • 15 d’abril de 2021
Open Access Journals
Open Access Journals

Publicar en accés obert comporta molts beneficis per a l’investigador. Destaquem la maximització de l’impacte i la conservació dels drets d’explotació de la seua producció.

Enguany, Crue Universitats Espanyoles i el Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) han signat un acord amb Elsevier per a publicar en accés obert articles d'investigadors de les universitats espanyoles i del CSIC que hagen sigut acceptats a partir de l'1 de gener de 2021. També l'editorial Wiley ha signat un acord amb la CRUE que confirma el compromís de les universitats espanyoles amb la Ciència Oberta, del qual molt prompte signarà la llicència la Universitat de València.

A més, el Servei de Biblioteques i Documentació de la Universitat de València ha negociat en els últims anys amb els principals editors i han aconseguit descomptes per a la comunitat UV per a publicar en les següents editorials i revistes d'accés obert:

Cambridge University Press

L’últim acord del Servei de Biblioteques i Documentació és amb l’editorial Cambridge. El personal investigador de la Universitat de València podrà beneficiar-se durant 2021 de l'acord amb CUP  que li permet publicar sense cost en les seues revistes d'accés obert or i híbrides (Programa Read and Publish agreement).

Multidisciplinary Digital Publishing Institute (MDPI)

L'acord de la Universitat de València permet al personal d’investigació reduir en un 10% els costos de publicar en les revistes de l'editor Multidisciplinary Digital Publishing Institute (MDPI).

Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS)

La biblioteca de la Universitat de València subscriu la revista PNAS i, com a valor afegit, els autors que desitgen publicar els seus articles en Accés Obert (OA) poden beneficiar-se d'un descompte institucional de 350 $.

BMJ Case Reports

BMJ Case Reports és la revista de BMJ especialitzada en casos clínics. Per publicar sense taxes, cal demanar un codi (Fellowship Code) a la biblioteca.

Sponsoring Consortium for Open Access Publishing in Particle Physics (SCOAP3)

L’acord subscrit per la Universitat de València amb el consorci SCOAP3 des de 2014, permet als autors publicar articles d’investigació en 11 revistes, relacionades amb la Física de Partícules, sense cost de processament.

Podeu trobar més informació sobre aquests acords al portal de suport a la investigació.