BibliotequesUVUniversitat de València Logo del portal

  • Estudiants

La professora Isabel Burdiel, Premi d'Investigació de la Real Academia Española

  • 15 d’octubre de 2021
Isabel Burdiel
Isabel Burdiel

El Ple de la RAE ha concedit el Premio Real Academia Espanyola de investigación filológica, en la seua dihuitena edició, a l'obra d'Isabel Burdiel Emilia Pardo Bazán (Madrid, Taurus-Fundació Juan March, 2019)

Isabel Burdiel és catedràtica d'Història Contemporània de la Universitat de València, i usuària de la Biblioteca d’Humanitats i del servei de préstec interbibliotecari. Aquest servei de la nostra biblioteca aconsegueix els documents publicats en qualsevol lloc del món, que no té la Universitat de València, i que són necessaris en la investigació desenvolupada pels nostres usuaris.

Isabel Burdiel ha utilitzat el nostre servei tant a l'hora d'escriure aquest llibre com els anteriors estudis, dedicats a la historiografia de les dones i la investigació sobre la construcció d'identitat, destacant la seua obra dedicada a Isabel II d'Espanya, que va rebre en 2011 el Premi Nacional d'Història.

El jurat ha destacat que el llibre sobre Emilia Pardo Bazán «es tracta d'un estudi biogràfic rigorós, amb un ampli aparell crític, que analitza la trajectòria vital i literària de l'autora situant-la en el context històric del seu temps». L'obra pot consultar-se a les biblioteques de la Universitat de València.