BibliotequesUVUniversitat de València Logo del portal

  • Estudiants

Signatura de conveni entre la Universitat de València i la Fundación Maria Antonia Clavel de Chelva

  • 6 de maig de 2022
Conveni Chelva
Conveni Chelva

Ahir, 5 de maig, es formalitzà el conveni de col·laboració entre la Universitat de València i la Fundación María Antonia Clavel que té per objecte valorar i difondre en la societat el patrimoni bibliogràfic de la Universitat, així com l'estudi i divulgació de la història i cultura de Chelva i la seua comarca amb la realització de diverses activitats. Concretament, atés que en el futur centre cultural de la Fundación, situat al palau vescomtal de Chelva, es localitzarà una biblioteca especialitzada en la comarca de La Serranía, el Servei de Biblioteques i Documentació contribuirà en assessorar la posada en marxa de l’esmentada biblioteca i la dotarà amb els llibres esporgats de la seua col·lecció. Alhora s'exploraran altres vies de col·laboració com la realització d'exposicions i altres activitats que difonguen els fons bibliogràfics de la Universitat relacionats amb els àmbits d'interés fixats en el conveni.


El conveni ha estat signat pel president de la Fundación, Gustavo Fombuena, i per la rectora María Vicenta Mestre Escrivà. Hi assistiren María Victoria García Esteve, directora del Servei de Biblioteques i Documentació i María Jesús García Mateu, directora de la Biblioteca Històrica. També hi participaren bibliotecaris del Servei de Biblioteques i Documentació amb vinculació amb Chelva així com el director cultural del palau, Juan José Ruiz, i diversos patrons i col·laboradors de la Fundación Maria Antonia Clavel.


Durant l'acte, la Biblioteca Històrica feu lliurament de diversos exemplars bibliogràfics, destacant-ne la monografia “Chelva. Estudio Geográfico” de José E. Pena Gimeno de 1974. També s’obsequià la Fundación amb dos exemplars facsímils, un del manuscrit anònim del segle XV Llibre de Sent Soví i un altre del llibre imprés del segle XVI De anima & vita Libri Tres de Joan Lluís Vives, així com diversos catàlegs de les exposicions organitzades recentment. Per part seua, la Fundación mostrà l'evolució de les obres de restauració del palau i oferí una visita guiada pel centre històric de la vila de Chelva.