Logo de la Universitat de València Logo Servei Central de Suport a la Investigació Experimental (SCSIE) Logo del portal

Serveis

PLANTA D’AQUARIS
S1. Oferir el lloguer de les nostres instal·lacions perquè puguen fer la seua recerca els investigadors de la UV i els usuaris externs en les condicions requerides, i a més es manté la biota aquàtica marina i continental en condicions òptimes. El servei pot incloure:
- Assessorament per al disseny experimental
- Recepció i aclimatació de la biota
- Control dels paràmetres (salinitat, temperatura, pH...) i la qualitat de l’aigua diàriament
- Manteniment dels sistemes de filtració, neteja, aplicació de tractaments
- Maneig d’animals (mostratge, anestèsia, trasllats…)

PRODUCCIÓ I EXPERIMENTACIÓ ANIMAL
S2. Elaborar protocols per a colònies de rosegadors i lagomorfs que estan associats a projectes experimentals sol·licitats pels investigadors i autoritzats pels organismes competents. Aquest servei pot incloure:
- Gestió i manteniment en diferents zones (convencionals, lliure de patògens i nivell de contenció P2).
- Adquisició, mesurament i anàlisi d’imatges in vivo per fluorescència, bioluminescència, radioisòtops i radiografia digital d’alta resolució.
- Intervencions en els animals (cirurgia, administració de substàncies i presa de mostres).

ESPECTROSCÒPIA ATÒMICA I MOLECULAR
S3. Realitzar anàlisis de compostos orgànics, inorgànics, sòls, aigües i materials tant per a investigadors de la UV com per a usuaris externs, que inclou:
- Anàlisi elemental orgànica (C, H, N, S), mitjançant un analitzador elemental.
- Anàlisi d’elements traça, mitjançant espectròmetre d’absorció atòmica de flama (FAAS) i espectrometria de masses amb font de plasma d’acoblament inductiu (ICP-MS).
- Digestió de mostres, mitjançant forn microones d’alta pressió.

S4. Realitzar determinacions, caracteritzacions i anàlisis de diferents tipus de mostres com: materials, terres, argiles, productes de síntesi, control de qualitat etc. per a investigadors de la UV i usuaris externs a través de les següents tècniques:
- Espectroscòpia Raman en un equip que conté tres làsers (532 nm, 638 nm i 785 nm) i quatre xarxes de difracció.
- Espectroscòpia FTIR amb ATR.
- Espectrometria de fluorescència.

CULTIUS CEL·LULARS I CITOMETRIA DE FLUX
S5. Facilitar la cessió temporal d’un laboratori amb equipament complet i proveït de fungibles i instal·lacions de nivell de bioseguretat2, necessaris perquè siguen utilitzats pels investigadors de la UV i els usuaris externs degudament autoritzats i formats prèviament. A més el servei permet:
- Realitzar cultiu de cèl·lules i teixits d’origen animal
- Realitzar cultius primaris i assajos d’adhesió amb bacteris i fongs
- Cultiu de cèl·lules animals en condicions d’hipòxia i hiperòxia (rang de 0 a 90% d’oxigen)
- Àrea de contenció més restringida per al cultiu d’agents biològics amb major risc
- Adquisició i posada en marxa de línies cel·lulars catalogades
- Control de contaminacions: detecció de micoplasmes
- Disgregació de teixits
- Criopreservació de cèl·lules en ultra congeladors i nitrogen líquid
- Control i gestió d’estocs de cèl·lules propietat dels usuaris
- Manteniment d’un banc de cèl·lules a la disposició dels usuaris

S6. Elaborar anàlisis i separacions de mostres biològiques per citometria de flux, i oferir dissenys de panells multicolor amb els anticossos i reactius necessaris i anàlisi del tipus: viabilitat, proliferació, apoptosi, CBA, ploïdies i cicló cel·lular en cèl·lules animals i vegetals. Els investigadors de la UV i els usuaris externs poden sol·licitar aquest servei a través de tres modalitats: 1) cessió de l’equipament i programari perquè l’usuari mateix ho faça; 2) adquisició i anàlisi de mostres ja preparades per l’usuari; 3) servei integral pel SCSIE Burjassot -Paterna.

PRODUCCIÓ VEGETAL
S7. Produir i mantenir espècies vegetals per als investigadors de la UV, d’altres centres de recerca o universitats i usuaris externs en general, orientades a la recerca tecnològica. A més s’ofereix:
- Facilitar el lloguer d’espais per al desenvolupament de cultius vegetals
- Proporcionar assessorament en el disseny experimental del cultiu en la producció integrada i manteniment de plantes, plantes modificades genèticament i material vegetal en les àrees convencional i de nivell de contenció biològica NCB-1.
- Participar en programes per als alumnes amb la finalitat d’ampliar la seua formació, a més de tutelar pràctiques d’alumnes amb la finalitat de contribuir a la divulgació científica.

ESPECTROMETRIA DE MASSES
S8. Caracteritzar, identificar, quantificar i separar metabòlits, dirigit als investigadors de la UV i usuaris externs, mitjançant:
- Anàlisi de compostos volàtils per injecció líquida, HS, SPME per cromatografia de gasos-masses
- Anàlisi per infusió directa i cromatografia líquida (LC-MS), alta resolució (alta versatilitat en identificació, quantificació i confirmació estructural)
- Anàlisi per infusió directa i cromatografia líquida (LC-MS), baixa resolució (permet treballar simultàniament amb ions positius i negatius, full scan, MRM etc.) amb l’objectiu d’identificar, quantificar i confirmar el compost objecte d’estudi
- Preparació de mostres per a l’anàlisi per espectrometria de masses.

MICROSCÒPIA
S9. Realitzar observacions i anàlisis de mostres per microscòpia òptica i electrònica per a investigadors de la UV i usuaris externs. A més es proporciona:
- Assessorament en la preparació de les mostres
- Preparació de la mostra
- Col·laboració al llarg del procés d’estudi i assistència en l’optimització de les condicions de treball
- Proporcionar formació a l’investigador perquè puga treballar amb els equips de forma autònoma mitjançant un protocol establert
- Oferir la cessió dels equips de treball garantint que es troben en perfecte estat d’ús i actualitzats
Es detallen les tècniques que es poden practicar al nostre laboratori:
Missió
Serveis prestats
Carta de Serveis
- Microscòpia electrònica de transmissió convencional i d’alta resolució amb la possibilitat de fer microanàlisis per EDX
- Microscòpia electrònica d’escombratge ambiental i d’alta resolució amb possibilitat de fer microanàlisis per EDX
- Microscòpia òptica
- Microscòpia de fluorescència amb sistema de rastreig d’alt contingut amb anàlisi d’imatge
- Microscòpia confocal multi fotó
- Microscòpia confocal amb càmera d’incubació

S10. Preparació de mostres per a microscòpia òptica i electrònica per a investigadors de la UV i usuaris externs, mitjançant:
- Fixació amb tetròxid d’osmi
- Tinció amb acetat d’uranil
- Inclusió en resina Epoxi
- Talls semifins i ultrafins de mostres mitjançant ultramicrotomia
- Criofixació
- Criosubstitució
- Inclusió a baixa temperatura
- Crioultramicrotomia
- Tall amb fil de diamant
- Poliment iònic
- Assecatge en punt crític amb CO2
- Recobriment Au-Pd mitjançant polvorització catòdica (sputtering)
- Inclusió en parafina
- Tall de mostres mitjançant microtomia

S11. Obtenir imatges d’alta resolució mitjançant tecnologia PET i TAC per a investigadors de la UV, usuaris externs i empreses, que inclou:
- Obtenció d’imatges dels processos biològics a l’interior d’animals petits (rates i ratolins). Tècnica basada fonamentalment en l’absorció de glucosa marcada radioactivament, FDG
- Obtenció d’imatges TAC d’objectes de dimensions reduïdes. Obtenció d’imatges tomogràfiques, 3D, basades a la tecnologia TAC (tomografia de rajos X) d’objectes de dimensions reduïdes (mostres de teixits, ossos, etc.)

S12. Assessorar els investigadors que exploren noves tècniques d’imatge que complementen i milloren la PET, mitjançant:
- Suport a la recerca de noves tècniques d’imatge que complementen i milloren la PET. Proporcionar coneixement tècnic per al desenvolupament de noves tècniques i algorismes de reconstrucció de la imatge que puguen completar la informació del senyal.
- Suport a la recerca en el desenvolupament de nous detectors. Proporcionar coneixement tècnic per al desenvolupament de nous detectors que puguen completar i oferir noves formes de detecció del senyal.

PROTEÒMICA
S13. Elaborar anàlisis proteòmiques per a investigadors de la UV i usuaris externs, que poden incloure:
- Identificació de proteïnes d’alta resolució. Identificar proteïnes mitjançant el fraccionament de mostres proteiques complexes a través de la separació i l’anàlisi de pèptids tríptics per espectrometria de masses LC-MSMS.
- Anàlisi d’expressió diferencial de proteomes i subproteomes. Analitzar diferències en l’expressió de proteïnes entre condicions experimentals d’interès mitjançant tècniques basades en la separació de proteïnes en gel o de pèptids per espectrometria de masses LC-MSMS.
- Determinació del pes molecular de proteïnes i altres molècules. Determinar el pes molecular de pèptids, proteïnes i altres molècules d’interès mitjançant l’anàlisi de la seua relació massa/càrrega per espectrometria de masses MALDI-TOF-TOF.
- Caracterització de proteïnes. Caracteritzar proteïnes específiques de forma detallada com a estudis de modificacions posttransduccionals.
- Quantificació de proteïnes. Quantificar de manera absoluta proteïnes específiques mitjançant aproximacions de proteòmica quantitativa dirigida: SMR, MRM.
- Separació i anàlisi de proteïnes en gels de poliacrilamida (1D-2D-PAGE). Separar extractes proteics complexos mitjançant electroforesi en gels de poliacrilamida monodimensionals o bidimensionals, en condicions natives o desnaturalitzants.

RESSONÀNCIA MAGNÈTICA NUCLEAR (RMN)
S14. Preparar mostres i adquirir espectres de ressonància magnètica nuclear (RMN) en estat líquid i sòlid per als investigadors de la UV i usuaris externs. Aquest servei inclou:
- Posar a la disposició dels investigadors de la UV l’equipament* RMN.
• RMN 1D i 2D en estat líquid, a temperatura variable:
− Equip DPX300 (300 MHz), sonda QNP tetranuclear (1H, 13C, 31P i 19F) de 5mm.
− Equip AV400 (400 MHz), sondes BBI (ATMA), BBO (ATMA), de 5mm.
− Equip DRX500 (500 MHz), sonda BBOF plus (ATMA) de 5mm.
• RMN en estat sòlid:
− Equip WB400, sondis DVT (1H/BB) 4mm, DVT (1H/BB) 7mm.
- Assessorament tècnic en el procés i en la utilització de l’equip.

DIFRACCIÓ DE RAIGS X EN POLS
S15. Realitzar estudis i caracteritzar materials mitjançant difracció de raigs X, anàlisi tèrmica i termogravimètrica tant per a investigadors de la UV com per a externs i empreses, a més:
- Anàlisis qualitatives i quantitatives de fases cristal·lines per difracció de raigs X de materials policristal·lins.
- Cambra de temperatura i anàlisi qualitativa i quantitativa de fases cristal·lines per difracció de raigs X de materials policristal·lins en funció de la temperatura a què estan sotmesos aquests materials.
- Anàlisi de fases cristal·lines per difracció de raigs X i caracterització estructural en superfícies en capes epitaxials i multicapa.
- Anàlisi termodiferencial i termogravimètrica de materials (ATD-TGA). Consisteix en la determinació dels canvis estructurals que tenen lloc en les transicions sòlid-sòlid, que poden ser endotèrmics o exotèrmics.

DIFRACCIÓ DE RAIGS X MONOCRISTALL I FLUORESCÈNCIA
S16. Realitzar estudis cristal·logràfics de compostos nous per als investigadors de la UV i investigadors externs, aquest servei inclou:
- Posar a disposició l’ús de l’equipament, amb autorització prèvia, i una vegada rebuda la formació necessària amb les instruccions d’ús de l’equip per part del personal de la secció.
- Proporcionar assessorament tècnic del personal de la secció.
- Recopilació de dades per a la resolució de l’estructura cristal·lina.
- Elucidar l’estructura cristal·lina de compostos químics nous mitjançant la difracció de rajos X en monocristalls. Opcionalment es pot mesurar a baixa temperatura.

S17. Realitzar anàlisis qualitatives, semiquantitatives i quantitatives de materials per a investigadors de la UV i altres investigadors externs, i a més aquest servei inclou:
- Posar a disposició l’ús de l’equipament, amb autorització prèvia i una vegada rebuda la formació necessària amb les instruccions d’ús de l’equip per part del personal de la secció.
- Proporcionar assessorament tècnic del personal de la secció.
- Preparació de les mostres en estudi.
- Adquisició dels espectrogrames.

GENÒMICA
S18. Realitzar estudis genòmics per a investigadors de la UV, externs i empreses, mitjançant:
- Seqüenciació massiva d’àcids nucleics. Desenvolupar projectes de seqüenciació massiva amb tecnologia NGS des de la preparació de llibreries fins a l’anàlisi bioinformàtica primària de les dades obtingudes.
- Seqüenciació d’ADN Sanger. Realitzar reaccions de seqüenciació sobre diferent material genètic, com a productes de PCR, plasmídics o cosmídics, i analitzar fragments mitjançant electroforesi capil·lar amb l’equip ABI3730XL.
- Anàlisi de marcadors moleculars. Desenvolupar estudis de variabilitat genètica d’organismes, estudis filogenètics i d’evolució, mitjançant l’anàlisi de marcadors a través de tècniques moleculars basades en seqüenciació d’ADN.
- PCR quantitativa. Assessorar en el disseny i realitzar estudis de quantificació d’àcids nucleics, estudis d’expressió gènica i genotipatge.
- Anàlisi bioinformàtica de dades genòmiques. Fer anàlisis bioinformàtiques de les dades obtingudes en la seqüenciació capil·lar i en la seqüenciació massiva com acoblatge, alineament, estudis d’expressió diferencial, mapatge, etc.
- Bioanàlisis d’àcids nucleics. Fer anàlisis de la qualitat i de la integritat de l’ADN i de l’ARN.

VIDRE BUFAT
S19. Fabricar i reparar aparells de vidre i quars científic per a ús de laboratoris per a investigadors de la UV, investigadors d’altres universitats i empreses, mitjançant les modalitats:
- Reparacions d’equipament de laboratori que haja estat fabricat en vidre o quars (reactors, refrigerants, embuts, matrassos, etc.).
- Fabricació en vidre o quars d’equips especials a partir del disseny proporcionat per l’usuari o de peces ja existents).