Universitat de ValènciaUVesports Logo del portal

El forró és un gènere musical i un ball en parella amb arrels a la regió del nord-est brasiler. És una dansa popular que ha anat barrejant elements de la salsa, el tango i la samba, entre altres.

El forró és una música de ritmes senzills i enganxosos. El seu origen és una barreja de melodies europees (com la polca) i ritmes afroamerindis. Es balla abraçats, buscant la connexió i el diàleg corporal entre la parella. Aquesta forma de ballar, íntima i afectuosa, provoca sensacions de benestar en qui el balla. Per això el forró es coneix com l’art de l’abraçada.

A les classes, l’alumnat va aprenent des de les habilitats més bàsiques fins als elements més complexes. A poc a poc es va avançant en destreses corporals com ara ritme, creativitat, conducció, connexió o postura, amb l’objectiu que cada alumne i alumna puga gaudir al màxim de l’experiència a la pista de ball.

A més, a les classes es treballa des d’una perspectiva de gènere amb què s’intenta desconstruir els estereotips en el ball en parella. Per tant, totes les persones aprendran els dos aspectes del forró: a portar i a seguir.