Universitat de ValènciaUVesports Logo del portal

Ana Mª Gómez, nova directora del Servei d’Esports de la Universitat

  • Gabinet de Premsa
  • 10 de març de 2022
Ana Mª Gómez.
Ana Mª Gómez.

La professora Ana Mª Gómez ha sigut nomenada directora del Servei d’Esports de la Universitat de València. Gómez conjuga la seua experiència en l’àmbit docent i investigador universitari amb una llarga trajectòria en la gestió esportiva, especialment vinculada a la Fundació Esportiva Municipal de l’Ajuntament de València.

Substitueix en el càrrec Vicent Añó, professor de la Facultat de Ciències de l’Activitat Física i l’Esport de la Universitat, també amb una llarga trajectòria en la gestió esportiva, que s’ha jubilat.

Ana Mª Gómez és professora de la Facultat de Ciències de l’Activitat Física i l’Esport. Ha desenvolupat la seua investigació principalment en gestió de l’esport, en gènere i dona, en participació esportiva i en emprenedoria d’organitzacions esportives.

La docència l’ha impartida en la Llicenciatura i el Grau de Ciències de l’Activitat Física i l’Esport en assignatures de gestió de l’esport i d’activitat física i salut. Així mateix, ha participat com a investigadora en diversos contractes i projectes, amb empreses i administracions públiques, així com projectes competitius per a desenvolupar la seua investigació. Aquests s’han centrat en l’anàlisi de la satisfacció d’usuaris-as de centres esportius, en l’estudi de l’impacte social i econòmic els esdeveniments esportius, en estudis de demanda com els hàbits esportius dels escolars o la demanda d’activitat física dels ciutadans, en emprenedoria en l’àmbit de la gestió esportiva i la dona.

Convidada en diversos congressos com a conferenciant, on ha presentat resultats de les seues investigacions. A més forma part del grup d’investigació Sport Management & Innovation a la Universitat de València. Les seues línies principals d’investigació se centren en l’anàlisi de les dimensions emocionals del servei, juntament amb l’estudi dels factors que influeixen en la fidelitat dels usuaris-as de serveis esportius, en emprenedoria en esport i també en esdeveniments esportius.

Fora de la Universitat posseeix experiència en l’àmbit de la gestió esportiva professional, tant en l’àmbit privat com en el públic, destacant que durant 18 anys va estar en la Fundació Esportiva Municipal de València (des de 2002 fins a 2020), on va exercir el càrrec de cap de secció del control de la gestió d’instal·lacions esportives.