Universitat de ValènciaUVesports Logo del portal

José Campos: “Celebrem el Premi al Mèrit Esportiu perquè visibilitza el nostre voluntariat”

  • Servei d'Esports
  • 3 d’octubre de 2017
La regidora Maite Girau lliura el guardó a José Campos acompanyat per Carlos Navarro.
La regidora Maite Girau lliura el guardó a José Campos acompanyat per Carlos Navarro.

El Servei d’Educació Física i Esports de la Universitat de València (SEFUV) va rebre divendres passat, 29 de setembre, el Premi al Mèrit Esportiu Ciutat de València 2016, en reconeixement a l’entitat, associació o col·lectiu que més ha recolzat el moviment del Voluntariat Esportiu, per la seua estreta col·laboració amb l’Oficina del Voluntariat Esportiu des de la seua creació.

Van arreplegar el premi, de mans de la regidora d’Esports, Maite Girau, el director del SEFUV, José Campos, i el responsable de Formació i Comunicació d’aquest servei, Carlos Navarro. Campos va celebrar aquest guardó en nom de la Universitat de València perquè “visibilitza el voluntariat esportiu, una activitat molt important en el camp de l’esport i que moltes vegades passa desapercebuda”. A més, va destacar que aquest reconeixement de l’Ajuntament de València reforça encara més la relació que ambdues institucions mantenen des de fa anys. I va afegir: “És una labor de les universitats ordenar, promoure i donar suport a l’activitat del voluntariat”.

El SEFUV està formant el voluntariat esportiu de la Universitat de València des del 1990 a través de cursos que inclouen un apartat teòric amb classes presencials i un altre pràctic amb el qual s’inicia el voluntari en l’activitat. Des que existeix el voluntariat esportiu, el SEFUV li ha oferit el seu impuls i suport i, en col•laboració amb l’Oficina de Voluntariat Esportiu de València, ha fidelitzat un important equip de voluntaris que mantenen la seua participació en competicions i esdeveniments esportius.

En aquests moments es troba oberta l’automatrícula de cursos de formació de voluntariat esportiu del SEFUV del primer quadrimestre a través de la seua pàgina web (www.uv.es/sef). Amb el voluntariat, l’alumnat universitari podrà involucrar-se en els diferents esdeveniments esportius de la ciutat de València i en les competicions que organitza la Universitat.

Els guardons
L’acte de lliurament dels premis, que va tindre lloc al Complex Esportiu-Cultural La Petxina, va comptar amb la intervenció de la regidora Maite Girau, qui va insistir en la necessitat de reconéixer en l’esport “una realitat social” i va dir dels guardonats: “Ells són l’espill en el qual ens hem de mirar”.

Salvador Cortecero va ser reconegut amb el premi al voluntari esportiu més destacat i María Llorente, a la voluntària esportiva més destacada. El premi honorífic Amorós va recaure en José Luis López pel seu suport a la pilota valenciana. Aquests guardons també van estrenar una nova modalitat, ‘Esport, Cultura i Igualtat’, que van guanyar, entre uns altres, l’equip femení del Llevant Unió Esportiva, per ser pioneres en el futbol, i el Club d’Handbol Canyamelar València, tots dos clubs es van portar el mèrit a la promoció de la igualtat de gènere en l’esport a la ciutat.

També es va premiar l’esport popular, l’esport en edat escolar, i l’esport de competició i alt nivell. En aquesta última modalitat, Leyre Ortí, estudiant de Periodisme de la Universitat de València, va guanyar el premi a l’esportista amb diversitat funcional més destacada. 

Leyre va començar a competir en campionats nacionals amb nou anys, com a esportista del C.I. Aquàtic Campanar, adscrit a la Federació d’Esports Adaptats de la Comunitat Valenciana (FESA). Amb 18 anys ja havia guanyat un campionat del món i un altre d’Europa, a més de múltiples competicions internacionals. Va haver de deixar la natació durant uns anys i, en reprendre-la, no ha tornat a baixar del podi fins a fer de la del 2016 la seua millor temporada. Leyre explica: “Fa tres anys que vaig tornar a la competició. Vaig decidir donar-li una segona oportunitat. I l’any passat vaig poder competir en els Jocs Europeus Universitaris que es van celebrar a Croàcia i que per primera vegada incloïen la natació adaptada. Va ser una experiència molt bonica”.

Ana Carrascosa, per escriure la història del judo femení espanyol, i Merche Peris, pel seu currículum olímpic, es guanyaren el premi a la trajectòria esportiva més destacada. Altres esportistes destacats van ser els jugadors de rugbi Matías Tudela i César Sempere, la jugadora d’hoquei herba Lola Riera i l’atleta paralímpic Kim López.

Imatges: