Universitat de ValènciaUVesports Logo del portal

Mig miler d’estudiants inunden la Universitat en el Dia Internacional de l’Esport Universitari

  • Servei d'Esports
  • 21 de setembre de 2017
Sessió de vela a la Marina Reial durant la jornada de l'Esport Universitari.
Sessió de vela a la Marina Reial durant la jornada de l'Esport Universitari.

La Universitat de València va celebrar el passat 20 de setembre el Dia Internacional de l’Esport Universitari (IDUS). Mig miler d’estudiants i treballadors van participar en les més de 60 activitats fisicoesportives, que van tindre lloc als tres campus i a instal·lacions externes, com ara el surf a la platja de la Malvarrosa i la vela a la Marina Reial.

Organitzat pel Servei d’Educació Física i Esports (SEFUV), l’IDUS va resultar tot un èxit de participació i acolliment. El seu objectiu és garantir i preservar, per als estudiants i els ciutadans, les activitats i programes esportius en les institucions d’ensenyament superior, a fi de promoure l’educació física i les seues vitals contribucions a estils de vida sans, la no discriminació, la igualtat de gènere, la inclusió social, la integritat i una ciutadania socialment responsable.

Els participants van gaudir d’una jornada completa, matí i vesprada, en què l’activitat física saludable va ser la protagonista. A les 8 hores, va arrancar l’IDUS al Campus de Burjassot-Paterna amb la primera sessió de musculació. Al llarg del dia i a diferents instal·lacions del campus es van desenvolupar activitats, com shiatsu, ioga, capoeira, zumba, tai-txi, pilates, dansa oriental, salsa-batxata o spinning, per exemple. 

A les 10 hores, va començar la jornada al Campus dels Tarongers, on els assistents van fer relaxació amb tècniques de kinomitxi; van ballar flamenc i dansa contemporània; van jugar a tennis, a pàdel, a voleibol…; van practicar el tir amb arc, defensa personal femenina, pilates i voleibol platja, entre moltes altres activitats. 

L’últim a sumar-se a la festa de l’esport universitari va ser el Campus de Blasco Ibáñez. A les 11 hores, començava l'’exercici amb la pràctica d’abdominals sense risc. Dansa oriental, bàsquet, rugbi, manteniment, dansa africana, futbol sala, handbol o hip-hop van ser algunes de les activitats proposades durant tot el dia. Van ser les instal·lacions d’aquest campus les que van acollir, a més, esport adaptat amb activitats, com ara tetrasport (activitat física adaptada) i tennis de taula inclusiu.

Totes les activitats, obertes a la comunitat universitària i a la societat valenciana, van resultar ser una xicoteta mostra de l’oferta d’activitats i escoles esportives organitzades pel Servei d’Educació Física i Esports de la Universitat de València. 

Per al director del SEFUV, José Campos, el balanç de la jornada va ser “molt positiu”, donada l’afluència de persones que van participar en totes les modalitats oferides als tres campus: “Hem aconseguit l’objectiu del Dia Internacional de l’Esport Universitari, que és promoure la pràctica esportiva, no només entre els estudiants, sinó també entre la societat”.