Universitat de ValènciaUVesports Logo del portal

Primer curs de vela lleugera inclusiva i quarta edició de les Jornades d’O-Precisió

  • Servei d'Esports
  • 27 de setembre de 2017
Vela.
Vela.

En la seua aposta per la formació inclusiva, el Servei d’Educació Física i Esports de la Universitat de València (SEFUV), en el marc de la Càtedra Divina Pastora d’Esport Adaptat, ha organitzat el primer curs de vela que començarà aquest mes d’octubre i ja té previst desenvolupar la seua segona edició en febrer de 2018. D’altra banda, els dies 17 i 18 de novembre, la Universitat celebrarà les IV Jornades d’O-Precisió als Jardins de Vivers.

La inscripció d’ambdues accions formatives ja està oberta i pot realitzar-se a través de la pàgina web del SEFUV.

En l’apartat de vela inclusiva, el 5 d’octubre, de 14:30 a 17:30 hores, se celebrarà un Baptisme de Mar (vela lleugera inclusiva) a l’Escola de Vela Marina Joan Carles I, coincidint amb l’inici de l’Escola de Vela del SEFUV. L’assistència és gratuïta. Després, els dies 20, 21 i 22 d’octubre, l’Escola de la Mar de Borriana acollirà el primer curs d’iniciació a la vela lleugera inclusiva amb vaixell col·lectiu.

D’altra banda, tant el SEFUV com la Càtedra Divina Pastora d’Esport Adaptat reprendran el pròxim mes de novembre el taller i les jornades d’iniciació a l’organització de proves d’orientació esportiva de precisió: O-Precisió. Les jornades, que se celebraran els dies 17 i 18 als Jardins de Vivers, arriben enguany la seua quarta edició. 

El taller està dirigit a alumnat interessat en la promoció i/o gaudi de les activitats fisicoesportives que es desenvolupen en el medi natural, així com professorat i personal tècnic, especialistes i persones interessades en aquesta formació. Amb aquest taller, la Càtedra pretén donar a conéixer millor la disciplina d’orientació a tot el col·lectiu que s’inscriga.

Les jornades, a diferència del taller, aniran dirigides a professorat d’activitats fisicoesportives, professorat de l’assignatura d’Educació Física, tècnics esportius de modalitats esportives vinculades al medi natural, especialistes, persones interessades en aquesta formació i específicament a tècnics d’orientació, interessats en la formació de formadors. La finalitat és formar al personal tècnic en el disseny, planificació i organització de les proves d’O-Precisió.

Amb els cursos de vela lleugera inclusiva i d’O-Precisió, el SEFUV i la Càtedra Divina Pastora de la Universitat amplien de nou el seu programa de formació amb l’objectiu de promoure i fomentar l’estudi dels esports adaptats.