Universitat de ValènciaUVesports Logo del portal

El programa d’ajudes a esportistes d’elit, alt rendiment i alt nivell de la Universitat de València rep més de 200 sol·licituds

  • Servei d'Esports
  • 31 d’octubre de 2017
Mónica Merenciano, en els Jocs de Rio 2016.
Mónica Merenciano, en els Jocs de Rio 2016.

El programa d’ajudes a esportistes d’elit, alt rendiment i alt nivell de la Universitat de València ha tornat a rebre més de 200 sol·licituds: d’un total de 219, 128 són de dones i 91 d’homes. L’objectiu d’aquesta convocatòria, dotada amb 62.000 euros, és desenvolupar un programa de suport a aquests esportistes perquè puguen alternar l’activitat esportiva i els estudis acadèmics.

Segons informen des del Servei d’Educació Física i Esports de la Universitat (SEFUV), a la fi de novembre i principis de desembre es farà pública la resolució de la comissió d’avaluació que adjudicarà les ajudes.

Convocat pel Vicerectorat d’Estudis de Grau i Política Lingüística, aquest programa pretén ajudar a “la integració total dels esportistes d’elit, alt rendiment i alt nivell de la Universitat de València en el sistema educatiu universitari”. Així doncs, resulta crucial la vinculació dels centres universitaris al programa. “En cada centre hi ha un tutor o tutora que els ajuda a compaginar la seua carrera esportiva d’elit amb la seua formació acadèmica universitària”, assenyalen des del SEFUV. En l’actualitat, el programa compta amb 18 tutors acadèmics i una coordinadora. Els tutors dirigeixen les assignatures triades per l’alumne o l’alumna i la seua relació amb el professorat, afavorint-los un tracte singular d’acord a les exigències acadèmiques i a les possibilitats professionals d’aquests esportistes.

El curs passat van formar part del programa 108 homes i 110 dones, dels quals tres van participar en els Jocs Olímpics i Paralímpics de Rio 2016, 17 eren d’alt nivell, 54 van ser convocats per la selecció nacional corresponent, 90 van aconseguir resultats en els campionats d’Espanya universitaris, 46 van participar en campionats internacionals universitaris i 114 es van proclamar esportistes d’elit de la Comunitat Valenciana.

18 estudiants concorren als premis d’excel·lència acadèmica i esportiva de la Fundació Trinidad Alfonso
El Vicerectorat d’Estudis de Grau i Política Lingüística de la Universitat de València ha convocat la primera edició dels premis Fundació Trinidad Alfonso (FTA) per a esportistes universitaris en compliment del conveni de col·laboració entre les set universitats valencianes del Campionat Autonòmic d’Esport Universitari (CADU) i la FTA per a la promoció de l’esport universitari.

A aquesta convocatòria, que va finalitzar el termini el passat 11 d’octubre, s’han presentat 18 sol·licituds: 10 de dones i 8 d’homes, i en aquests moments es troba en la fase de revisió de la documentació prèvia a la reunió de la comissió d’avaluació.

Els premis Fundació Trinidad Alfonso estan destinats a esportistes universitaris de la Universitat de València i estan dotats amb 1.200 euros: es concediran dos premis de 600 euros cadascun dirigits als millors esportistes de la Universitat –en modalitats masculina i femenina– que hagen compaginat amb els millors resultats l’excel·lència acadèmica i la pràctica esportiva d’elit i alt nivell.