Universitat de ValènciaUVesports Logo del portal

Com promous el benestar dels teus esportistes?

  • 13 de juny de 2019
Image de la noticia

Taller de formació d’entrenadors en la “Creació de climes motivacionals”

Com es diuen les coses, què es diu, com és la comunicació verbal, què s’impacta als esportistes. Qüestions sobre com la figura de l’entrenador és capaç de promoure el benestar dels seus esportistes i que seran plantejades i treballades en el curs Empowering Coaching, taller de formació d’entrenadors en la “Creació de climes motivacionals” que tindrà lloc els dies 26 i 27 de juny a la Universitat de València.

El taller és organitzat pel Servei d’Educació Física i Esports de la Universitat de València, junt amb la Unitat d’Investigació de Psicologia de l’Esport de la Universitat de València  i la Universitat de Birmingham.

“Quan ells es formen, ho fan en la pràctica dels esports, però molts no coneixen que al seu torn hi ha alguna cosa que els pot ajudar a poder impactar més, aconseguir millors resultats en la formació, que és la comunicació i la creació de climes motivacionals”, exposa la professora Isabel Balaguer, directora de la Unitat d’Investigació de Psicologia de l’Esport (www.uipd.es) i la responsable d’Empowering  CoachingTa la Universitat de València, que amb la professora Joan Duda de la Universitat de Birmingham (Regne Unit), líder internacional en motivació i a Espanya, han desenvolupat el programa. 

Descobrir per adonar-se que existeix la necessitat i preguntar-se: Com ho dic perquè això tinga un efecte a curt i a llarg termini, perquè tots puguem continuar desenvolupant-nos? Balaguer subratlla la importància de conèixer la manera en què s’està comunicant, ja que “que jo actue d’una manera donada en el meu equip fa que el meu equip estiga més implicat, que el meu equip tinga més benestar i que el rendiment siga major”.

A qui va adreçat

El taller va dirigit a entrenadors, esportistes, estudiants, membres d’un equip…L’objectiu de la formació és donar suport als líders/entrenadors/professors en la creació de climes motivacionalsque potencien els membres dels seus equips i afavorisquen la seua implicació, benestar i rendiment. 

Estructura del curs - Temps de durada (10 hores)

El taller es realitzarà endos blocs de 4 hores que sumaran un total de 8 hores més 2 hores més que es realitzen passat un període de temps, després d’aplicar els coneixements adquirits als entrenaments.

Tant amb la teoria, com amb els exercicis pràctics i la posterior execució i anàlisi de situacions personals, Balaguer indica que els entrenadors “comencen a adonar-se que la seua forma de comunicar està tenint impacte, amb la qual cosa volen aprendre més”. En aquest sentit, s’aconsegueix que els alumnes siguen conscients de tot el que han après en cada una de les sessions i que “els ajuda a continuar desenvolupant-se com a entrenadors”, puntualitza Balaguer.  

Nombre d’assistents per taller i lloc

Per taller hi haurà un màxim de quinze placesper a entrenadors i/o tècnics, i s’impartiran a l’Aula del Pavelló Universitari UV (av. Menéndez y Pelayo, 19) del campus de Blasco Ibáñez. 

Preu i inscripcions

El preu del taller és de 150 euros i les inscripcions es realitzen a la zona de l’automatrícula  del SEF (www.uv.es/sef, cursos de formació, campus de Blasco Ibáñez, 2n quadrimestre).