Universitat de ValènciaUVesports Logo del portal

Treballa el físic i la coordinació amb les sevillanes i el flamenc

  • 19 de juny de 2019
Image de la noticia

Les sevillanes i el flamenc, activitats que pots practicar a la Universitat de València.

“Molta gent ho desconeix i tenen una imatge del flamenc que dista molt de la realitat”, conta Lucila Duarte,professora de flamenc i sevillanes de la Universitat de València. El flamenc i les sevillanes són altres de les activitats que ofereix la Universitat  de València a través del Servei d’Educació Física i Esports. 

Què experimenten les alumnes i els alumnes quan s’inicien en una classe de flamenc i/o sevillanes? Ho descobrim de la mà la seua professora, que destaca algunes de les reaccions dels seus alumnes quan descobreixen aquesta activitat. “No em vaig imaginar que fèiem tant d’exercici!”. Aquesta podria ser una de les expressions proferides per alumnes que hi comencen, perquè físicament “no creien que treballàrem tot el cos”, explica Duarte, i afegeix que en l’àmbit corporal “tenim una preparació física durant pràcticament el primer quadrimestre, que va des del coll fins a la punta dels peus”. 

També s’escolten frases com aquesta: “Que bo per a l’alzheimer!”, continua Duarte, que explica que en aquestes activitats hi ha un treball important de coordinació quant a passos i compassos. “Coordinar requereix concentració i pràctica”, subratlla. 

Festival de flamenc i sevillanes

Ara, al mes de juny, els alumnes i alumnes dediquen les seues classes a l’assaig del Festival de Sevillanes i Flamencde fi de curs, organitzat pel Servei d’Educació Física i Esports. “El mes de juny és fonamental, perquè la gent ve a assajar tots els últims detalls per al teatre”, conta la professora. 

El Festival de Sevillanes i Flamenc se celebra el pròxim 26 de juny al Teatre Tívoli de Burjassot  (C/José Carsí, 50 - Burjassot). Lucila Duarte conta que la representació d’enguany serà un recorregut pels diferents pals (ritmes) que té el flamenc. 

L’assistència és totalment gratuïta fins a completar l’aforament màxim del recinte.