Universitat de ValènciaUVesports Logo del portal

La Universitat renova el conveni amb la Fundació Trinidad Alfonso per a la promoció de l'esport universitari

  • Gabinet de la Rectora
  • 20 de novembre de 2018
Signatura conveni Trinidad Alfonso

Les set universitats valencianes i la Fundació Trinidad Alfonso han renovat aquest matí a la Universidad Miguel Hernández (UMH) d'Elx la signatura del conveni de col·laboració per promocionar l'esport universitari, mitjançant la iniciativa Uniesport.

Mitjançant aquest acord, les vuit entitats col·laboraran per impulsar projectes vinculats amb l'esport; contribuiran al desenvolupament de l'esport universitari en tots els seus àmbits; col·laboraran per conscienciar la societat i als esportistes sobre la importància de conciliar esport i estudis i donaran visibilitat als valors de la cultura de l'esforç, així com als diferents projectes que promou la Fundació.

En concret, ha subscrit aquest acord la rectora de la Universitat de València (UV), Mª Vicenta Mestre Escrivà, el rector de la Universitat Politècnica de València (UPV), Francisco Mora Mas, el rector de la Universitat d'Alacant (UA), Manuel Palomar Sanz, la rectora de la Universitat Jaume I (UJI), Eva Alcón Soler, el rector de la UMH, Jesús Pastor Ciurana, la rectora de la Universidad CEU Cardenal Herrera (CEU-UCH), Rosa Visiedo Claverol, el rector de la Universidad Católica de València Sant Vicent Màrtir, José Manuel Pagán Agulló, i la directora de la Fundació Trinidad Alfonso, Elena Tejedor Neira.

A l'acte, també, ha assistit l'alcalde d'Elx, Carlos González Serna, el secretari-president de la Comissió Autonòmica d'Esport Universitari, Javier Sánchez Millán, la secretària del Consell Superior d'Esports, María José Rienda Conca, i el director general de esport de la Generalitat, Josep Miquel Moya Torres.

Aquest acord desenvoluparà diferents línies d'actuació. D'una banda, es convocaran els "Premis Fundació Trinidad Alfonso per a esportistes universitaris"; uns guardons específics per a esportistes amb brillants expedients acadèmics. Es realitzarà una convocatòria anual d'un premi masculí i un altre femení en cadascuna de les set universitats per a aquells esportistes que compatibilitzen les seves carreres esportives amb els seus estudis universitaris. En total, es premiarà amb 600 euros a 14 estudiants i s'atorgarà una placa commemorativa a cada un d'ells. Així mateix, de forma paral·lela, es convocaran dos Premis Extraordinaris (millor alumne i alumna esportista), amb caràcter anual, per als millors expedients acadèmics que hagin finalitzat els seus estudis en una de les set universitats. El guardó consistirà en 1.200 euros i una placa commemorativa. La Fundació serà l'encarregada d'abonar l'import dels premis.

Entre les diferents accions que desenvoluparan les entitats signants en aquest conveni, també, destaca la celebració del "Dia de l'Esport", que tindrà lloc el 5 d'abril de 2019. Es tracta d'un projecte que l'any passat va comptar amb la participació de més de 90.000 nens, nenes i joves. A la mateixa es sumaran de forma independent les 7 universitats valencianes amb diferents iniciatives esportives. Així mateix, dins de les sinergies Fundació-CADU, es desenvoluparà un Pla de voluntariat per als esdeveniments on col·labori la Fundació a la Comunitat Valenciana. En concret, es fomentarà la participació de la comunitat universitària a través dels seus voluntaris.

Com a novetat, en aquesta tercera edició de Uniesport s'ampliarà la col·laboració per permetre, per primera vegada, la celebració de 25 Campionats d'Espanya Universitaris 2019-CADU CV, que es repartiran en les set seus de les universitats valencianes.

La Fundació Trinidad Alfonso pren el nom de la mare de Juan Roig, el seu president i mecenes. La finalitat d'aquesta entitat és canalitzar la vocació de mecenatge de Juan Roig en base als següents objectius: esdeveniments i infraestructures referents, els valors de l'esport com a referents, els esportistes com a referents, la Comunitat Valenciana com a referent i l'emprenedoria esportiu.