Universitat de ValènciaUVesports Logo del portal

La Universitat de València organitza les Jornades Nacionals d'Esport Universitari 2022, que seran els dies 13 i 14 de desembre

  • Unitat Web i Màrqueting
  • Cristina Soriano Cabellos
  • 12 de desembre de 2022
Esportistes

Totes les universitats espanyoles estan convidades a participar en aquestes jornades impulsades per la Conferència de Rectors de les Universitats Espanyoles (CRUE), per a debatre sobre l'esport en les universitats del nostre país.

La Universitat de València serà l'amfitriona de l'edició de 2022 de les Jornades Nacionals d'Esport Universitari (JNDU), que s'organitzen cada any en una universitat de la CRUE. Aprofitant aquesta reunió, el Consell Superior d'Esports (CSD) celebrarà també el ple del CEDU (Comité Espanyol d'Esport Universitari)

L'esdeveniment es desenvoluparà, els dies 13 i 14 de desembre, en la Facultat de Geografia i Història i en el Centre Cultural La Nau. A més, s'ha programat un passeig saludable i una visita cultural perquè els i les participants puguen conéixer de primera mà la ciutat de València i la seua idoneïtat per a practicar esport.

La intenció d'aquestes jornades és congregar als i les responsables institucionals i professionals dels serveis esportius de la majoria d'universitats espanyoles, amb l'objectiu d'abordar entre tots i totes els reptes més rellevants per a les universitats, tant en matèria de competicions esportives universitàries com de promoció, foment, organització i gestió de les activitats fisicoesportives en la universitat.

El debat es durà a terme de manera simultània a través de diverses taules redones i girarà entorn de dos eixos temàtics. D'una banda, els experts abordaran les tendències en les competicions internes universitàries, analitzaran els campionats d'Espanya Universitaris, compartiran models de competició en l'àmbit autonòmic i valoraran la participació de les universitats espanyoles en les competicions internacionals de l'Associació Europea d'esport Universitari (EUSA) i la Federació Internacional d'Esports Universitaris (FISU).

D'altra banda, el debat repassarà els sistemes de gestió de qualitat en els serveis d'esports de les universitats, s'abordarà la importància de la promoció de l'activitat fisicoesportiva en les universitats espanyoles, s'estudiarà la col·laboració amb la Xarxa Espanyola d'Universitats Saludables (REUS) i es compartiran experiències i bones pràctiques en la cooperació i voluntariat a través de l'esport universitari.

Les conclusions de les Jornades Nacionals d'Esport Universitari s'exposaran el dia 14 de desembre en el Paranimf de la Nau de la Universitat de València. En la mateixa ubicació se celebrarà també el ple del Comité Espanyol d'Esport Universitari, al qual estan convocades totes les universitats espanyoles; l'ordre del dia passarà per presentar la memòria d'activitats del 2022, fer un repàs dels Campionats d'Espanya Universitaris i abordar el programa d'Activitats Esportives Universitàries per a l'any 2023, entre altres temes.

Cartell