Logo de la Universitat de València Logo del portal

  • Esportistes fent exercici

La Universitat de València, segona universitat pública en el medaller dels campionats d’Espanya

Els esportistes premiats en la Gala de l'Esport de la Universitat de València pels seus mèrits en 2017.
Els esportistes premiats en la Gala de l'Esport de la Universitat de València pels seus mèrits en 2017.

La Universitat de València ha sigut en 2017 la segona universitat pública en el medaller del Campionat d’Espanya Universitari (CEU) i la primera en participació, segons les dades arreplegades en la memòria d’activitats del Consell Superior d’Esports (CSD), que elabora anualment la Direcció General d’Esports del Ministeri, i que va ser presentada el passat 13 de desembre, en el ple del Comité Espanyol d’Esport Universitari (CEDU), celebrat a Còrdova, en el transcurs de les Jornades Nacionals de l’Esport Universitari.

En 2017, la Universitat de València va aconseguir 55 medalles nacionals: 18 en la categoria masculina (2 ors, 5 plates i 11 bronzes); 29 en la femenina (3 ors, 13 plates i 13 bronzes); i 8 per equips (2 ors, 4 plates i 2 bronzes). Sols va quedar per davant la Universitat Politècnica de Madrid amb un absolut de 57. Entre les universitats privades, la Católica San Antonio de Múrcia va consolidar el primer lloc amb un total de 212 medalles.

El medaller de la resta de les universitats valencianes es va saldar amb 14 premis per a la Universitat Miguel Hernández d’Elx, 13 per a la Universitat d’Alacant, 10 per a la Politècnica de València, 5 per a la Universitat Catòlica de València i 4 per a la Jaume I de Castelló.

Quant a participació esportiva, la Universitat de València ha sigut la primera de totes les universitats espanyoles, públiques i privades, amb 311 persones, de les quals 172 eren homes i 138 dones. Li segueix la Universidad Católica San Antonio amb 237 i Granada amb 201.

Del total de participants, la Universitat de València va estar representada per 262 esportistes: 131 homes i 131 dones. Aquestes xifres es corresponen amb l’aposta del Servei d’Educació Física i Esports per la igualtat d’oportunitats dins de l’esport universitari.

A més, la Universitat de València va ser seu organitzadora de dos campionats d’Espanya: Orientació, del 15 al 17 de maig a Titaigües; i Vela, que es va celebrar del 10 al 12 de maig al Reial Club Nàutic de Calp.

La participació global en els Campionats d’Espanya Universitaris va ser de 4.140 persones de les quals, més de 3.000 esportistes van competir en els 25 campionats celebrats.

Quant als Campionats Europeus, la Universitat de València va participar en el femení d’handbol, celebrat del 3 al 8 de juliol a Antequera (Màlaga), on va aconseguir el seté lloc imposant-se a la Universitat de Màlaga. També ho va fer en rugbi, del 20 al 23 de juliol a Milà (Itàlia), obtenint un altre seté lloc. En futbol 7 va aconseguir la plata contra la Universitat de Montpeller (França) en el campionat organitzat per la Universitat de Porto (Portugal), del 23 al 30 de juliol. En judo, la Universitat es va fer amb el bronze per a Maitane Herrero en -57 quilos; i en el mateix pes, un altre cinqué lloc; l’equip de kata masculí va aconseguir un bronze; i Javier Chicote Zafra va obtindre l’or en la categoria masculina -68 quilos de taekwondo. Els tres esports es van celebrar a Coïmbra (Portugal).

 
Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers amb fins tècnics , d'anàlisi del trànsit per facilitar la inserció de continguts en xarxes socials a petició de l'usuari . Si continua navegant , considerem que accepta el seu ús . Per a més informació consulte la nostrapolítica cookies