Universitat de ValènciaUVesports Logo del portal

Màxima igualtat en el torneig de partides ràpides

  • 16 de novembre de 2015
Campions del torneig

La Universitat de València va acollir dijous passat el torneig de partides ràpides d'escacs, la primera parada dels estrategues abans de la cita autonòmica. Els escaquistes van acudir al campus dels Tarongers per disputar el torneig, que va servir de preparació per a la classificació del CAEU, que començarà la setmana vinent (dilluns 23 d'octubre).

El nivell dels competidors d'aquesta edició va superar el d'anteriors tornejos. L'exemple més clar es va poder veure en la part alta dels primers llocs del rànquing, on els 6 primers escaquistes tenien un ELO superior a 2.100 i fins i tot va haver-hi la participació d'un mestre FIDE (actual campió absolut de València), tot un al·licient per als competidors que ja auguren una dura batalla la setmana vinent en la lluita per formar part de l'equip universitari.

La igualtat va ser tal, que els primers tres classificats van empatar a 5,5 punts sobre vuit possibles, ja que van perdre tots una partida.
El torneig va arribar a les partides finals amb un ple en el podi dels estudiants de Medicina, i el desempat va afavorir l'alacantí i mestre FIDE Samuel Navarrete, estudiant de primer any, seguit de Javier Nieves (que ja va formar part de l'equip l'any passat en el CAEU i el CEU) i Francisco Rubio, també estudiant de primer any. Fernando Silva, habitual en l'equip i millor jugador dels últims anys, va haver de conformar-se amb la quarta plaça i no va poder revalidar el primer lloc de l'any passat.

La propera cita serà el Campionat Intern d'Escacs, classificatori per al CAEU. La inscripció estarà oberta fins al dia 19 de novembre. Es tracta d'una ocasió fantàstica per poder veure els millors escaquistes de la Universitat en un dels tornejos més renyits de la temporada.