UVCulturaExtensió UniversitàriaUniversitat de València Logo del portal

Conferència d’Antonio Ariño: autonomia personal i edat avançada, 15 novembre

  • 8 de novembre de 2018
Image de la noticia

El proper dijous 15 de novembre a les 18:00 hores en l’Aula Magna de la Facultat de Medicina i Odontologia tindrà lloc la segona conferència de La Nau Gran d’aquest curs acadèmic.

El vicerector de Cultura i Esport, Antonio Ariño, impartirà una conferència titulada “L’autonomia personal i l’edat avançada”. Ens explicarà com en una societat amb un nombre creixent de persones majors, estem assistint a un canvi cultural que té a veure amb l'emergència d'una nova generació de drets, orientats a la potenciació de l’autorealització: és l'autonomia personal.

Les persones matriculades en aquesta conferència hauran de signar en les llistes d’assistència abans de l’inici. Per a la resta, l’entrada és lliure fins completar l’aforament.

Antonio Ariño Villarroya és catedràtic de Sociologia en la Universitat de València. Es va llicenciar en Geografia i Història i ha desenvolupat una notable carrera com a docent universitari. Ha tingut diversos càrrecs: fou director del Departament de Sociologia i Antropologia Social; vicerector d’Estudis i Organització Acadèmica; vicerector de Convergència Europea i Qualitat; vicerector de Planificació i Igualtat; vicerector de Cultura i Igualtat; i actualment vicerector de Cultura i Esport.

Les seues principals línies d'investigació se situen en els àmbits de la sociologia de la cultura, les polítiques de benestar social, teoria sociològica, festes populars, identitat col·lectiva, associacionisme i patrimoni cultural.

Ha publicat nombrosos estudis individualment o en col·laboració, entre els quals es troben títols com Asociacionismo y voluntariado en España, La participación cultural en España, Las encrucijadas de la diversidad cultural y La secesión de los ricos, entre d’altres.