UVCulturaExtensió UniversitàriaUniversitat de València Logo del portal

Conferències Associació Professors Jubilats UV

  • 28 de maig de 2021
Image de la noticia

Per finalitzar el curs acadèmic, l’Associació de Professors Jubilats de la Universitat de València (APRJUV), impartirà dues conferències per a l’alumnat de La Nau Gran.

Seran els dos primers actes acadèmics presencials que realitzarem des de l’inici de la pandèmia. Es tindran en compte totes les mesures de seguretat: l’ús de mascareta, la distància de seguretat i la limitació en l’aforament.  Per controlar aquesta limitació d’aforament, és obligatori fer una inscripció prèvia.

Les conferències que els membres d’APRJUV ens oferiran són:

 

El sòl: un recurs natural poc valorat

Professora: Carmen Antolín

Data: dijous 10 de juny, 11 h., Sala Matilde Salvador del Centre Cultural La Nau.

Malgrat el seu aspecte senzill, el sòl és un recurs natural, igual que l'aire o l'aigua, poc conegut, tant per la seua gran complexitat, com per les múltiples funcions essencials que exerceix: mediambientals, econòmiques, socials i culturals… per a sostenir la vida en la terra. Els serveis ecosistèmics que aporta aquest recurs natural el fan clau per al futur sostenible del planeta, havent de ser considerat un bé social que mereix ser conegut, valorat, i protegit per part de la societat.

Carmen Antolín fou professora titular d'Edafologia de la Universitat de València i investigadora en el CIDE (Centre de Recerques sobre Desertificació). Actualment és la presidenta de l'Associació de Professors Jubilats de la Universitat de València.

 

J. Lluís Vives, humanista i europeu insigne.

Professor: Marc Antoni Adell

Data: dimecres 16 de juny, 11 h., Aula Magna del Centre Cultural La Nau

Vives (València, 1492 – Bruges, 1540), cobra tota l’actualitat en una Europa perplexa i dividida, més atenta als  interessos identitaris de cada estat que no al bé comú i a la dignitat dels territoris i pobles que acull. El pensament i la trajectòria vital del valencià són un exemple d’enteresa, dedicació i lluita pels valors universals de la humanitat, posats en perill per la curtesa de mires d’una societat, que no sap- o no vol o no pot- afrontar els reptes  d’un món en canvi.

Marc Antoni Adell fou professor de Psicologia de la UVEG i inspector escolar. És autor d'algunes publicacions de Psicopedagogia i Història de l'Educació. Bloc: http://noublocdemarc.blogspot.com.es/

 

INSCRIPCIÓ PRÈVIA