UVCulturaExtensió UniversitàriaUniversitat de València Logo del portal

Desigualtats (també) en temps de confinament. Conferència online d'Empar Aguado Bloise

  • 23 d’octubre de 2020
Les persones majors davant la Covid-19

La sisena conferència online del cicle ‘Les persones majors davant la Covid-19’ es realitzarà dimecres que ve 28 d'octubre a les 18.30 h. a través de la plataforma Blackboard Collaborate.

Empar Aguado, professora del Departament de Sociologia i Antropologia Social conversarà amb Ester Alba, Directora del Servei de Cultura Universitària, sobre les ‘Desigualtats (també) en temps de confinament’.

El vell problema de conciliar la vida laboral amb la familiar i la personal s'ha anat revestint d'urgent necessitat a mesura que la crisi sanitària ha avançat. El pas de les setmanes sense la possibilitat del subministrament de recursos i de les polítiques públiques que assisteixen habitualment a les famílies, a conseqüència de les mesures imposades per la COVID-19, ha donat peu a l'agreujament de la situació viscuda per la societat. En aquest context de crisi cal preguntar-se per diverses qüestions que afecten especialment les dones: la relació que guarden les dones amb el treball pagat i no pagat, l'ús del temps i la divisió sexual del treball en l'àmbit privat-domèstic. I, tot això, en el context de les dues primeres crisis del segle XXI.

Empar Aguado Bloise és Professora del Departament de Sociologia i Antropologia Social de la Universitat de València i membre de l'Institut Universitari d'Estudis de les Dones de la UV. Les seues línies de recerca se situen en els estudis de la Sociologia del Treball, el Gènere i l'Economia Feminista. Ha realitzat estades de recerca en el Centre d'Estudis Sociològics sobre la Vida Quotidiana i el Treball de la Universitat Autònoma de Barcelona i el European Work and Employment Research Centre de la Universitat de Manchester. Ha format part del projecte “Dones en mons d'homes”. Va ser guardonada en 2018 amb el Premi Carmen de Burgos de l'Associació Estudis Històrics de la Dona de la Universitat de Màlaga. És autora del llibre «Dones i homes enfront de la desocupació. El cas espanyol en la primera crisi del segle XXI» i de l'obra coral «Segregació Ocupacional. Participació i reconeixement de dones emprades en treballs de dominació masculina», coordinada al costat d'Esmeralda Ballesteros Doncel.

 

A través del següent enllaç podreu accedir a la conferència el dia 28 d'octubre a les 18.30 h. Els micros i les càmares hauran d'estar apagats. Podreu preguntar i fer comentaris a través del xat:

https://ir.uv.es/dCF4mEc

La conferència es publicarà posteriorment en el Canal de Youtube del Centre Cultural La Nau.