Logo de la Universitat de València Logo Servei de Formació Permanent i Innovació Educativa (SFPIE) Logo del portal

Sol·licituds respecte a l'acreditació d'accions

Normativa per a l'acreditació d'activitats formatives pel Servei de Formació Permanent i Innovació Educativa de la Universitat de València 

Aprovada pel Consell de Coordinació de El SFPIE el 14 de juny de 2010 

Revisada pel Consell de Cordinació del 31 de juliol de 2012 

Normativa per a l'acreditació

Fulls de sol·licitud

1. Sobre els processos d'acreditació

Als efectes d’aquesta normativa hom enten per «acreditació» el procés mitjançant el qual s’avaluen qualitativament i quantitativa les accions de formació permanent, i per «certificació» el procés mitjançant el qual es reconeix documentalment la participació en una acció formativa.

Aquests processos d’avaluació necessiten garantir que les accions formatives acreditades i certificades són de qualitat, i alhora, quantificar la seua durada. Per aquests motius, totes les accions formatives acreditades pel Servei de Formació Permanent i Innovació Educativa (SFPIE) i les certificacions emeses pels serveis tècnics i d’administració del Centre de Formació i Qualitat «Manuel Sanchis Guarner» de la Universitat de València inclouran necessàriament:

  • Mecanismes d’avaluació de les accions formatives referits, com a mínim, a la seua organització, al professorat i als continguts formatius.
  • Mecanismes de control de la participació i/o assistència dels destinataris de la formació.

2. Acreditació d’accions formatives

S’estableixen els següentes processos d’acreditació segons les accions formatives siguen organitzades per:

  1. Centres, departaments, instituts i serveis de la Universitat de València (UV).
  2. Institucions alienes a la UV, però amb les quals hi existeix signat un conveni marc o específic de col·laboració en la formació.

2.a. En el cas d’accions formatives organitzades per centres, departaments, instituts i serveis de la UV, l’acreditació es realitzarà tot seguint el procediment següent:

  1. Les persones responsables de l’organització de l’acció formativa, necessàriament pertanyents a la UV, enviaran a la direcció acreditacio.sfp@uv.es el formulari de sol·licitud, disponible a la pàgina web de El SFPIE.
  2. Aquesta sol·licitud inclourà necessàriament les següents dades exactes de l’acció formativa:
    • Dates i lloc de realització..
    • Modalitat: presencial, en línia o mixta.
    • Duració exacta i programa detallat.
    • Tipus específic de destinataris (que hauran de ser els propis de El SFPIE).
    • Comitè científic i/o comitè organitzador (el comitè científic serà obligatori per a l’acreditació de jornades, congressos o simposis; el comitè organitzador serà obligatori en tots els casos).
    • Fonts de finançament.
    • Mecanismes de control d’assistència, i d’avaluació de l’acció formativa.
  3. EL SFPIE és responsable de la formació del personal de la UV i del professorat de nivells no universitaris; açò significa que no es podran acreditar accions formatives adreçades a estudiants universitaris o col·lectius diferents del PAS i PDI. Només en casos especials i justificats hom podrà acceptar fins a un 20% de destinataris que no acompleixen aquests requisits.
  4. Els responsables de l’organització de l’acció formativa detallaran el procediment concret de control d’assistència, especialment en jornades, congressos o simposis. Tanmateix, es comprometran a controlar l’assistència i participació efectiva dels inscrits, la documentació generada per aquest control caldrà entregar-la a El SFPIE quan finalitze l’acció formativa.
  5. La sol·licitud es farà amb un temps mínim d’un mes d’antelació respecte a les dates de començament de l’activitat formativa que hom vol acreditar.
  6. El Consell de Coordinació del SFPIE examinarà la sol·licitud i proposarà a la Direcció de SFPIE una resolució sobre l’acreditació en un termini no superior a tres setmanes des de la recepció de la sol·licitud.
  7. La certificació es realitzarà mitjançant el procés habitual del Centre de Formació i Qualitat «Manuel Sanchis Guarner» en allò referent a gestió, taxes i documentació.
  8. Només podrà certificar-se una acció formativa quan la persona interessada haja participat en un mínim del 85% del seu temps de durada, la qual cosa haurà de ser controlada i documentada per qui sol·licita l’acreditació.
  9. Només es realitzarà l’acreditació d’accions formatives que tinguen una duració superior a les 15 hores i una participació superior a 20 persones, tot excloent-hi en aquest còmput a les persones que participen com a ponents i/o en algun dels comités.

2.b. En el cas d’accions formatives organitzades per institucions alienes a la Universitat de València i amb les quals hi existeix un conveni de col·laboració, l’acreditació es realitzarà segons allò establert al conveni.