Logo de la Universitat de València Logo Servei d'Informació i Dinamització Logo del portal

PROGRAMACIÓ AULA D’ARTS ESCÈNIQUES - UNIVERSITAT DE VALÈNCIA

Sala Matilde Salvador - LA NAU Centre Cultural

 

XXIV Mostra de Teatre Universitari del 14 al 24 d’octubre. BENVINGUDA DE LA UNIVERSITAT DE VALÈNCIA.

 

Dilluns 14, 19 h.

DE VINO Y SEFUÉ. Reflejo de un universo no tan paralelo, d’Alexandre Tomás Martínez, amb direcció de Javier Sahuquillo.  Per l’Aula d’Arts Escèniques de la UV.

Lectura dramatitzada del text guanyador de la setzena edició dels PREMIS UNIVERSITAT DE VALÈNCIA D’ESCRIPTURA DE CREACIÓ.

 

Dimarts 15, 19 h.

Fedra, de Sèneca. Per TEADA (màster d’art dramàtic Universitat d’Alacant). Direcció Pollux Hernúñez.

Una dona madura s’enamora bojament d’un jove i es convenç que els seus sentiments són legítims, encara que es tracte del fill del seu marit, absent. Incapaç de dominar la seua passió, intenta conquistar el jove amb tota classe d’arguments i belles paraules, però aquest la rebutja, avergonyit, fuig precipitadament i en la seua precipitació, mor. Quan el marit torna, la dona li conta que el seu fill ha intentat abusar d’ella. Acorralada en la seua calúmnia, se suïcida.

 

Dimecres 16, 19 h.

Surt el sol a Tebes, per Aula de Teatre Carles Pons de la UJI. Direcció Joan Comes

Surt el sol a Tebes és una readaptació d'un clàssic universal, on la nostra heroïna encarna el mite de l'individu que s'enfronta a la societat. Una dona, privada d’enterrar el seu germà, impulsarà el conflicte entre allò que li dicta la seua consciencia i les lleis establertes pels homes; i ens invitarà a reflexionar sobre el poder, l'aplicació de la llei i les dissonàncies que apareixen amb allò que es considera legítim.

 

Dijous 17 i divendres 18, 19 h.

Noche en danza, de Yoshua Cienfuegos i Mainor Chávez. Pel Grup de Dansa de la Universitat de València. Peces de dansa contemporània.

 

Dimarts 22, dimecres 23 i dijous 24, 19 h.

Esquerdes, de Clàudia Serra. Per ASSAIG (Grup de Teatre de la Universitat de València). Direcció Pep Sanchis.

En un edifici de la ciutat de València, deu personatges es veuen obligats a resoldre un conflicte que trasbalsa per complet la seua quotidianitat. Llavors comencen a fer-se evidents les esquerdes de les relacions que mantenen amb els altres personatges que els envolten, així com els seus problemes més íntims fins a arribar al punt de mostrar tota la podridura de l’ésser humà o, en altres paraules, la deshumanització. Però, tot i que puga semblar paradoxal..., no és aquesta deshumanització allò que ens fa ser més humans?.

 

Les entrades es poden reservar amb antelació a la tenda de la Universitat de La Nau i dels campus o bé en la seua web: http://www.latenda.es/entrades.