Logo de la Universitat de València Logo Servei d'Informació i Dinamització Logo del portal

Les assessories psicològica i jurídica atenen estudiants per mitjans telemàtics

  • 31 de març de 2020
Image de la noticia

L’Assessoria psicològica, psicoeducativa i sexològica i l’Assessoria jurídica de la Universitat de València, gestionades a través del Servei d’Informació i Dinamització (Sedi), prestaran el seu suport a l’estudiantat universitari per mitjans telemàtics (telèfon i correu electrònic, en ambdós casos, i també videoconferència en l'Assessoria psicològica) mentre estiga en vigor l’estat d’alarma motivat per la crisi sanitària. 

En el cas de l’assessorament psicològic i psicoeducatiu, professionals especialitzats en psicologia ajuden l’estudiantat a afrontar situacions sobrevingudes, a resoldre i superar experiències i conflictes o a incorporar tècniques i recursos per millorar el rendiment acadèmic, per posar alguns exemples. En el cas de l’assessoria jurídica, es poden consultar assumptes de matèria civil, laboral, habitatge, prestacions o fiscal, entre altres.

Per fer ús dels serveis d’assessorament, que són gratuïts per a l’estudiantat, només cal concertar cita prèviament per telèfon o per correu electrònic, des d’una adreça oficial de la Universitat @alumni.uv.es. Podeu consultar la informació de contacte i l’horari d’atenció en: 

Algunes recomanacions per viure el confinament

Des de l’Assessoria psicòlogica, psicoeducativa i sexològica ens donen una sèrie de consells per viure el millor possible la situació de confinament. El primer pas: planificar-se i adquirir rutines. Tenir definit un horari amb temps per a l’exercici físic, estar en contacte amb familiars i amics i diferenciar el treball o l’estudi de la resta d’activitats és molt important per mantenir una ment saludable. 

Quant als hàbits d’estudi:

  1. Disposa d’un espai per a l’estudi lliure de distraccions. 
  2. Organitza el temps, diferenciant temps d’estudi i temps lliure. 
  3. Cada vesprada, planifica el treball de l’endemà. Cal valorar les prioritats, proposar metes concretes i realistes, diàries i a curt termini. 
  4. No t’oblides de planificar els descansos.
  5. Marca’t la meta que hages aconseguit per ajudar-te a valorar l’esforç realitzat i motivar-te. 
  6. Sigues flexible i valora després de l’estudi si les metes eren realistes. Avalua la planificació i corregeix el que faça falta. 
  7. Elabora noves estratègies d’aprenentatge per a adaptar-te als canvis que suposa aquesta nova manera d’enfrontar-se a l’estudi.

Per tenir cura de la salut física i mental:

  1. Dorm 8 hores diàries.
  2. Quan t’alces activa’t i valora si et convé quedar-te en pijama tot el dia. 
  3. Dedica un temps a fer exercici físic: et mantindrà en forma i reduiràs l’ansietat.
  4. Tingues cura de l’alimentació.
  5. Practica, si et cal, tècniques de relaxació. 
  6. Mantin el  contacte amb familiars i amistats.

D’altra banda, quan busques informació sobre la pandèmia, cal recordar:

  1. Consulta informació oficial. Pots recórrer a  fonts universitàries sobre la pandèmia, com el portal dedicat al coronavirus de la Universitat de València o l’especial Covid-19 de Mètode.   
  2. Contrasta la informació que t’arriba mitjançant les xarxes socials, diferenciant les falses alarmes de la certesa. Evita informació tòxica. 
  3. Sigues realista i respecta les regles establertes.

Més recursos al teu abast des de la Universitat 

Diferents centres i serveis de la Universitat han publicat, als seus espais webs, recursos per fer front al confinament. Recopilem ací algunes propostes: