Logo de la Universitat de València Logo Servei d'Informació i Dinamització Logo del portal

Èxit de participació en les quatre jornades de la Benvinguda a la Universitat que s’ha clausurat al campus d’Ontinyent

  • Servei d'Informació i Dinamització - Blasco Ibáñez
  • 28 d’octubre de 2022
 

L’última jornada de la Benvinguda a la Universitat al curs 2022-2023 ha tingut lloc entre bon ambient i la música de La Trocamba Matanusca al campus d’Ontinyent. Es posa el punt i final a quatre jornades que, a més de celebrar l’arribada del nou estudiantat i del nou curs, amb un ambient distés i proper entre la comunitat universitària, han servit per mostrar les iniciatives que ofereixen els serveis universitaris i les propostes de participació de les associacions i col·lectius d’estudiants.

En aquesta última jornada de la Benvinguda UV, han participat estudiants del campus d’Ontinyent dels graus de Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport, Administració i Direcció d’Empreses, Infermeria i Mestre/a en Educació Infantil. Fins al seu campus s’ha desplaçat en autobús el personal dels serveis universitaris i membres de diferents associacions d’estudiants amb l’objectiu de contar-los les propostes i iniciatives que la Universitat de València posa al seu abast: des de les ajudes a activitats socioculturals organitzades per l’estudiantat, beques, borses de viatge, suport a les persones amb discapacitat, iniciatives d’igualtat, diversitats i esports, participació en projectes europeus i un llarg etcètera de programes que comparteixen l’objectiu de fomentar l’enriquiment de l’experiència universitària.

El Delegat d’Estudiants, Manuel González, ha celebrat que “per fi Ontinyent haja tingut una Benvinguda com la de la resta de campus” i ha agraït “la col·laboració de la Fundació Universitària Vall d’Albaida en la seua organització i de tots els serveis i associacions que s’han desplaçat des dels campus de València fins a Ontinyent per a enfortir el campus i donar la benvinguda a l’estudiantat d’Ontinyent”.


Benvinguda a la Universitat: participació massiva

La Benvinguda a la Universitat s’ha celebrat del 18 al 27 d’octubre, a cada campus de la Universitat de València i ha servit com a punt de trobada per a la comunitat universitària i com una oportunitat per entrar en contacte amb altres estudiants i estudiantes. La rectora de la Universitat, Maria Vicenta Mestre, ha visitat la Benvinguda UV de tots els campus i ha pogut comprovar la bona acceptació que té la iniciativa tant entre l’estudiantat com entre els serveis i associacions implicats. 

El Delegat d’Estudiants ha destacat  “l’acollida entusiasta per part de l’estudiantat que han omplert els quatre campus de participació i bon ambient” i ha valorat els comentaris tan positius i d’agraïment dels estudiants tant de primer curs com d’altres anys.

A més dels punts informatius i d’espais per prendre una orxata o un granissat, cada jornada ha tingut una actuació musical: Isma Romero, Cactus, Niuss i La Trocamba Matanusca. S’ha recuperat d’aquesta manera, ha apuntat el Delegat, “la tradició de comptar amb grups de música valencians que han fet la Benvinguda encara més festiva”. Per a pròximes edicions, Manuel González ha avançat que la idea és repetir aquest format de Benvinguda “fent compatible l’actuació musical amb l’activitat de cada campus perquè la Benvinguda puga ser una activitat de tots i totes”.

González també ha agraït el magnífic treball dels serveis de la Universitat, les associacions d’estudiants i la Sindicatura de Greuges, i “el bon ambient i comboi” amb què s’han implicat amb la iniciativa de Benvinguda UV que organitza la Delegació d’Estudiants mitjançant el Servei d’Informació i Dinamització (Sedi).

Enguany, han tingut punts informatius: Centre d’Idiomes UV, Diversitats, Museu UV d’Història Natural, Servei d’Esports, Servei d’Informació i Dinamització (Sedi), Servei de Bibilioteques i Documentació, Servei de Llengües i Política Lingüística, Servei de Relacions Internacionals i Cooperació (Erasmus+ i Forthem), Sindicatura Universitària de Greuges, Unitat d'Igualtat, UVdiscapacitat, UVemprén, UVocupació, UVsostenibilitat, Vicerectorat de Cultura i Societat, Assemblea General d’Estudiants (AGE), AIESEC València, Asociación de Astronomía  de la Universitat de València, Associació Valenciana d’Estudiants de Medicina (AVEM / IMFSA), Bloc d’Estudiants Agermanats (BEA), Congrés d’Investigació Biomèdica (CIB), Col·lectiu d’Estudiants per la Facultat d’Economia Ètica, SAÓ i Unió d’Estudiants Valencians.