Logo de la Universitat de València Logo Servei d'Informació i Dinamització Logo del portal

Obres guanyadores de la 17a edició dels Premis UV d’escriptura de creació

  • 13 de novembre de 2020
Premis UV d'Escriptura de Creació (17a edició)

Ja es coneixen les obres guanyadores de la 17a edició dels Premis Universitat de València d’escriptura de creació. D’entre els 104 originals presentats, els jurats de les diferents modalitats convocades han declarat guanyadores les següents obres:

  • Sem, d’Ismael Sempere Mirón, estudiant de Filologia Catalana en la Universitat de València, en la modalitat de Poesia en valencià.
  • válgame dios, de Iuliana Stefana Apostu, estudiant d’Estudis Hispànics a la Universitat de València, en Poesia en castellà.
  • El mal de llet, d’Alba Martínez Alarcón, estudiant del màster en Comunicació Intercultural i Ensenyament de Llengües a la Universitat Jaume I, en Narrativa breu en valencià.
  • Voz, ruido y silencio, de Marc Caballer Galcerá, estudiant d’Estudis Hispànics a la Universitat de València, en Narrativa breu en castellà.
  • Canción de medianoche, de Luis Peset Orts, estudiant del Grau Superior d’Interpretació Textual en l’Escola Superior d’Art Dramàtic de València, en la modalitat de Teatre.
  • Más allá de Teruel, de Lucía Fernández Latorre, estudiant de Belles Arts a la Universitat Politècnica de València, en Guió de curtmetratge.

A més, en la resolució de concessió dels premis, també es recullen les obres declarades finalistes: Marcida cendra, de Miguel Arche López, en la modalitat de Poesia en valencià; SPQR, de David García Borrero, en Poesia en castellà, i Por un tubo, de David Albero Martínez, en Narrativa breu en castellà.

A principis de 2021, se celebrarà l’acte de lliurament dels guardons. A més de la dotació econòmica, les obres guanyadores de les modalitats de Teatre, Narrativa i Poesia seran publicades. En el cas de la modalitat de Guió de curtmetratge, l’obra guanyadora pot obtenir una ajuda per a la producció del curt. 

Els jurats de la 17a edició del certamen han estat formats per Josep Lluís Roig Sala, Miquel Nicolàs Amorós i Alba Fluixà Pelufo, en Poesia en valencià; Luciana Romero Rosa, Núria Girona Fibla i David Moreno Trashumante, en Poesia en castellà; Isabel Canet Ferrer, Carme Gregori Soldevila i  Àfrica Ramírez Olmos, en Narrativa breu en valencià; Elisa Ferrer Molina, Teresa Ferrer Valls i Bárbara Blasco Grau, en Narrativa breu en castellà; Elisa Ferrer Molina, Teresa Ferrer Valls i Bárbara Blasco Grau, en Teatre; i Pau Martínez González, Manuel de la Fuente Soler i Nuria Castellote Herranz, en Guió de curtmetratge.

Els Premis UV d’escriptura de creació estan organitzats pel Servei d’Informació i Dinamització (Sedi) amb la col·laboració de la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació, les Aules de Literatura, d’Arts Escèniques i de Cinema del Vicerectorat de Cultura i Esport i la Colección Teatro Siglo XXI.

Més informació: Premis UV d’escriptura de creació.