Logo de la Universitat de València Logo Servei d'Informació i Dinamització Logo del portal

Quinze projectes socioculturals impulsats per estudiantat de la Universitat aconsegueixen una ajuda ‘Fora de classe’

  • Servei d'Informació i Dinamització - Blasco Ibáñez
  • 7 de febrer de 2023
Estudiants damunt la gespa del campus

Revistes, congressos, jornades, club de lectura... són algunes de les iniciatives que s’han presentat a les ajudes Fora de classe d’aquest curs, una convocatòria dirigida a l’estudiantat de la Universitat de València que proporciona suport econòmic i assessorament per a la realització d’activitats socioculturals. En el primer període de sol·licitud del curs 2022-2023, s’han repartit vora 24.000 euros entre els diferents projectes seleccionats. Pròximament, s’obrirà el segon període de sol·licitud.

Entre els sol·licitants hi ha tant estudiants a títol individual o en grup i col·lectius i associacions d’estudiants. I en tots els casos, un objectiu comú: impulsar activitats que els interessen, dirigides a la comunitat universitària i, especialment, als seus companys i companyes. Les temàtiques són de la seua elecció i diverses: ètica empresarial, igualtat, diversitat, literatura, participació estudiantil, etc.

Per exemple, l’estudiant Andrea Ruiz, membre del col·lectiu Sot A Terra, ha proposat la celebració d’un congrés titulat Una mirada transversal de l’oci nocturn amb perspectiva de gènere, que busca generar un espai de trobada per a “la reflexió sobre els riscos i plaers associats a l’oci nocturn”, que contemple l’anàlisi de l’ús i consum de substàncies, la sexualitat, la música, etc. des de diferents camps com la sociologia de la cultura, la psicologia o el treball social, sempre tenint present “la perspectiva de gènere”.

Un altre projecte que es pot destacar és Human Flourishing: La diversitat és riquesa, presentat pel Col·lectiu d’Estudiants per la Facultat d’Economia Ètica (CEFDEE), que ha obtingut el màxim import que contempla la convocatòria, és a dir, 2.500 euros, gràcies a la puntuació obtinguda. Aquest projecte inclou la realització de la Setmana de l’Ètica i un concurs de videocasos sobre ètica empresarial que estaran centrats en la diversitat com a font de riquesa en l’empresa i on s’abordaran aspectes com la incorporació de les persones amb necessitats especials a l’àmbit laboral, el sostre de vidre per al talent femení o els reptes del col·lectiu LGTBIQ+.

També han aconseguit el màxim import per projecte: el XIII Congreso de Estudiantes de Farmacia de la UV, presentat per l’Associació Estudiantil de Joves Farmacèutics de València; el XI Congrés d’Investigació Biomèdica (CIB 2023); i la VI Jornada de Gestió de l’Esport: Tecnologia aplicada a l’Esport, organitzada pel Col·lectiu d’Estudiants de Postgrau Especialistes en la Gestió i Direcció de l’Activitat Física i l’Esport.

Finalment, han obtingut finançament en aquest període de sol·licitud de les ajudes Fora de classe els projectes: Club de Lectura A dos Voces, la revista de poesia valenciana Val/15, la revista Impasible, la revista Oblivious, les III Jornades de Recerca LGTBI+, el projecte La larga marcha hacia el corazón de la Antártida por Javier Cacho, i el programa d’activitats d’associacions com BEA, Saó i l’Associació Valenciana d’Estudiants de Medicina (AVEM).


Nou període de sol·licituds en febrer

Pròximament, s’obrirà un nou període de sol·licituds de les ajudes Fora de classe, per a activitats que se celebren de l’1 d’abril al 31 d’octubre de 2023. A aquesta convocatòria poden presentar-se projectes dissenyats per estudiants de la UV (de manera individual, en grups d’estudiants o com a associació o col·lectiu) que han de tenir com a principal públic destinatari l’estudiantat de la Universitat.

La convocatòria Fora de classe per a la realització d’activitats socioculturals és una iniciativa de la Delegació d’Estudiants que gestiona el Sedi (Servei d’Informació i Dinamització) que aposta per fomentar la participació de l’estudiantat en la programació sociocultural de la Universitat de València. Per això, es convida l’estudiantat a aportar propostes del seu interès i a implicar-se directament en totes les fases d’organització de l’activitat i se li proporciona suport econòmic i assessorament.