Logo de la Universitat de València Logo Servei d'informàtica [SIUV] Logo del portal

La Universitat forçarà el canvi de contrasenya dels comptes UV com a mesura de protecció contra ciberatacs

  • 1 de març de 2022
Image de la noticia

La Universitat de València atén les indicacions del Centro de Alerta y Respuesta Nacional a Ciberataques que aconsella aplicar un canvi immediat de contrasenyes per minimitzar el risc d’intrusió en el context del conflicte bèl·lic a Ucraïna.

Una de les conseqüències del conflicte d’Ucraïna està essent un increment important de l’activitat de grups de ciberdelinqüència i cibercrim.

El CCN-Cert, Centre Espanyol d’Alerta i Resposta Nacional a Ciberatacs, aconsella aplicar d’immediat un conjunt de mesures proactives per minimitzar el risc d’intrusió en els sistemes d’informació institucional i de persones de la Universitat.

Una d’aquestes mesures és forçar el canvi de contrasenya en tots els comptes de la Universitat.

Per tal de complir amb aquestes indicacions la Universitat de València ha adoptat la mesura de forçar el canvi de contrasenya en tots els comptes de la institució.

Per aplicar-la s’ha configurat el sistema de gestió de la identitat de la UV per tal que totes les contrasenyes de la Universitat caduquen el dijous 3 de març de 2022 a les 22 hores.

Per tant, tot el personal de la Universitat ha de canviar la seua contrasenya abans d’aquesta data.

El vicerector d’Estratègia, Qualitat i TIC, Joaquín Aldás-Manzano, ja s’ha adreçat a tot el personal per correu electrònic per proporcionar les indicacions escaients per procedir a aquest canvi.

Informació addicional: COM GESTIONAR EL MEU PERFIL UV?