Logo de la Universitat de València Logo del portal

  • Servei d'Informàtica

Conscienciació en Seguretat de la Informació

El Vicerectorat d'Estratègia, Qualitat i Tecnologies de la informació està promovent davant la comunitat universitària, una campanya dirigida a la conscienciació sobre la seguretat de la informació. Els recents canvis normatius en matèria de protecció de dades i seguretat a nivell estatal, fan necessària la creació d'una cultura corporativa sobre la seguretat de la informació.

La seguretat de la informació, és una responsabilitat de tota la comunitat universitària. És un actiu, que cal protegir entre tots i totes. La implantació del Reglament Europeu de Protecció de dades, les recents modificacions i ampliacions de la Llei de Protecció de Dades i Garantia de Drets digitals, i la convergència amb l'Esquema Nacional de Seguretat, ens obliga per dret, i per responsabilitat a dur a terme una sèrie d'accions divulgatives i formatives perquè la informació de la qual és dipositària la Universitat de València, estiga protegida. Tant la informació en suports digitals, com la informació en qualsevol tipus de suport. La seguretat de la informació s'ha convertit en una preocupació i obligació a nivell institucional, i és per aquesta raó, que s'estan efectuant alguns canvis en la gestió per exemple dels credencials de les persones usuàries de serveis TIC en la UV, i una altra sèrie d'actuacions en diversos àmbits per a garantir la protecció i el processament trazable i segur de la informació. En dates pròximes, la comunitat universitària rebrà notificacions sobre aquests canvis, com ens afecten, i com procedir per a adaptar-nos a tots ells. A aquest efecte, s'ha creat una web institucional monogràfica sobre la seguretat de la informació (www.uv.es/uvstic), on es proporcionen uns consells bàsics però molt complets sobre seguretat de la informació, així com enllaços a avisos i alertes d'organismes estatals sobre seguretat, o la normativa vigent tant a nivell estatal com a nivell intern dins de la Universitat de València. S'estan duent a terme reunions informatives amb centres, serveis, fundacions, instituts, on s'exposen les línies d'actuació a mitjà termini i s'informa al seu torn sobre la importància de la seguretat de la informació, i de com la Universitat l'afronta. La UV disposa d'un Comitè de Seguretat, constituït de forma transversal per membres tant de Secretària General, Vicerectorats, Delegacions de la Rectora, Servei d'informàtica, on es gestiona i es tramita, tot allò relacionat amb el tema. En definitiva, una sèrie d'accions informatives necessàries per a adequar el nostre entorn de treball i fer-ho més segur en el que afecta a la informació que manegem de forma quotidiana.

Llista d'enllaços:

Imatges:
 
Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers amb fins tècnics , d'anàlisi del trànsit per facilitar la inserció de continguts en xarxes socials a petició de l'usuari . Si continua navegant , considerem que accepta el seu ús . Per a més informació consulte la nostrapolítica cookies