La UV encapçala el nivell de compliment de la implantació del ENS de totes les universitats espanyoles

Logo de la Universitat de València Logo Servei d'informàtica [SIUV] Logo del portal

La UV encapçala el nivell de compliment de la implantació del ENS de totes les universitats espanyoles

  • 31 d’octubre de 2017
Image de la noticia

La Universitat de València està immersa des de fa uns anys, en la implantació de l'Esquema Nacional de Seguretat (d'obligat compliment per totes les administracions públiques). Una de les mesures de l'ENS, establida en el seu art. 35, és l'obligació d'avaluar regularment l'estat de la seguretat dels sistemes de les tecnologies de la informació i la necessitat d'establir un sistema de mesurament de compliment.


Per a facilitar-nos aquesta tasca, el Centre Criptológico Nacional (CCN) ha creat l'eina INES (Informe Nacional de l'Estat de la Seguretat). Cada any, el CCN elabora "L'INFORME NACIONAL DE L'ESTAT DE SEGURETAT DELS SISTEMES DE LES TECNOLOGIES DE LA INFORMACIÓ I LA COMUNICACIÓ" a partir de les dades d'INES. L'informe mostra els resultats de les AAPP durant el 2016 i per al cas de les Universitats, s'ha elaborat l'informe corresponent a Setembre de 2017 que situa a la UV en primer lloc, amb un índex de compliment del 94,47%. 

Aquest índex mesura el conjunt de mesures engegades en relació a la seguretat dels sistemes, política de Seguretat, normativa elaborada i procediments desenvolupats. 

Aquest índex de compliment que demostra que anem pel bon camí en qüestions de Seguretat TI.