Logo de la Universitat de València Logo del portal

Quan un usuari es troba amb material multimèdia adherit a una llicència Creative Commons, ha de conèixer allò que es permet fer amb aqueixa obra.

En els vídeos dipositats en MMedia, l'autor pot seleccionar el tipus de llicència que desitja assignar al seu vídeo. Aquesta llicència es mostrarà al costat del vídeo abans de ser reproduït, informant així a l'usuari que aqueix material audiovisual es troba protegit amb aquest tipus de llicència.

Aquest tipus de llicències ofereixen alguns drets a terceres persones sota certes condicions.

Podem trobar quatre condicions combinades per a escollir:

Reconeixement (Attribution): En qualsevol explotació de l'obra autoritzada per la llicència farà falta reconèixer l'autoria.

No Comercial (Non commercial): L'explotació de l'obra queda limitada a usos no comercials.

Sense obres derivades (No Derivate Works): L'autorització per a explotar l'obra no inclou la transformació per a crear una obra derivada.
Compartir Igual (Share alike): L'explotació autoritzada inclou la creació d'obres derivades sempre que mantinguen la mateixa llicència en ser divulgades.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Amb aquestes quatre condicions combinades es poden generar sis llicències diferents entre les quals podem escollir una per al nostre vídeo o obra:


Reconeixement (by): Es permet qualsevol explotació de l'obra, incloent una finalitat comercial, així com la creació d'obres derivades, la distribució de les quals també està permesa sense cap restricció.

 


Reconeixement ‐ NoComercial (by‐nc): Es permet la generació d'obres derivades sempre que no es faça un ús comercial. Tampoc es pot utilitzar l'obra original amb finalitats comercials.

 


Reconeixement ‐ NoComercial ‐ CompartirIgual
(by‐nc‐sa): No es permet un ús comercial de l'obra original ni de les possibles obres derivades, la distribució de les quals s'ha de fer amb una llicència igual a la qual regula l'obra original

 


Reconeixement ‐ NoComercial ‐ SinObraDerivada
(by‐nc‐nd): No es permet un ús comercial de l'obra original ni la generació d'obres derivades.

 


Reconeixement ‐ CompartirIgual
(by‐sa): Es permet l'ús comercial de l'obra i de les possibles obres derivades, la distribució de les quals s'ha de fer amb una llicència igual a la qual regula l'obra original.

 


Reconeixement ‐ SinObraDerivada
(by‐nd): Es permet l'ús comercial de l'obra però no la generació d'obres derivades.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers amb fins tècnics , d'anàlisi del trànsit per facilitar la inserció de continguts en xarxes socials a petició de l'usuari . Si continua navegant , considerem que accepta el seu ús . Per a més informació consulte la nostrapolítica cookies