Logo de la Universitat de València Logo Recerca i Transferència Logo del portal

Jornada a València sobre FET H2020

  • 24 de gener de 2018
Jornada a València sobre FET H2020

Lloc: Universitat Politècnica de València. Data: 13 de febrer de 2018.

El programa de recerca europeu, Horitzó 2020, en el seu Pilar d’Excel·lència, conté un apartat dedicat a les Tecnologies Futures i Emergents (FET per les sigles en anglès) amb un pressupost global per al període de vigència del programa (2014-2020) de 2.696 milions d’euros. Entre les convocatòries obertes en l’actualitat es troben:

FET PROACTIVE – BOOSTING EMERGING TECHNOLOGIES (tancament: 22-03-2018, pressupost 94,5 milions d’euros)
FET PROACTIVE està dedicat a identificar els paradigmes tecnològics futurs i emergents amb major potencial per a l’economia i la societat europees.

FET OPEN – NOVEL IDEAS FOR RADICALLY NEW TECHNOLOGIES (diverses dates de tancament, pressupost 715,2 milions d’euros)
FET OPEN té com a objectiu impulsar el lideratge europeu en el desenvolupament de noves tecnologies que suposen un benefici a llarg termini per als ciutadans, l’economia i la societat. Açò s’assolirà mobilitzant els científics i les científiques més creatius/ves i visionaris/àries de totes les disciplines per a treballar junts i explorar les tecnologies que es puguen convertir en el paradigma tecnològic imperant del futur.

Un exemple de projecte FET OPEN el tenim al si de la Universitat de València, en col·laboració amb la Universitat Carles III de Madrid, la Universitat de Saragossa, les universitats britàniques d’Oxford i Cambridge, la Universitat d’Amsterdam i la Universitat Aalto de Finlàndia: IBSEN, Bridging the Gap. From Individual Behaviour to the Socio-Technical Man. IBSEN està concebut per a proporcionar un avanç significatiu en la nostra comprensió del comportament humà a gran escala. Entre els seus objectius figura la construcció d’un simulador de conducta socioeconòmica aplicable a nombrosos camps, com ara la robòtica o l’economia, incloent-hi la presa de decisions polítiques en qüestions socials apressants.

Amb vistes a preparar les propostes de projecte, la jornada informativa que es celebrarà a València el 13 de febrer de 2018 constitueix una oportunitat valuosa per a conèixer de primera mà el programa FET, amb la participació, entre d’altres, del punt de contacte nacional Nicolás Ojeda (Oficina Europea del Ministeri d’Economia, Indústria i Competitivitat) i dues avaluadores del programa, Beatriz Julián (Universitat Jaume I) i Cristina Portalés (Universitat de València). A més a més, hi ha previstes dues intervencions d’investigadors participants en projectes FET.

La jornada està organitzada per RUVID i compta amb la col·laboració de la Universitat de València, la Universitat Politècnica de València, la Universitat Jaume I de Castelló i l’Oficina Europea del Ministeri d’Economia, Indústria i Competitivitat.

Tota la informació sobre la jornada es troba al web de RUVID en l’enllaç següent:

http://ruvid.org/wordpress/?p=37693http://ruvid.org/wordpress/?p=37693