Logo de la Universitat de València Logo Vicerectorat d'Investigació, Vicerectorat d'Innovació i Transferència Logo del portal

INNOTRANSFER ALIMENTACIÓ I DIETA HOSPITALÀRIA: Reptes i Oportunitats d’Innovació Alimentaria i Gestió Sanitària

  • 11 de novembre de 2021
INNOTRANSFER ALIMENTACIÓ I DIETA HOSPITALÀRIA: Reptes i Oportunitats d’Innovació Alimentaria i Gestió Sanitària
INNOTRANSFER ALIMENTACIÓ I DIETA HOSPITALÀRIA: Reptes i Oportunitats d’Innovació Alimentaria i Gestió Sanitària

Seminari web Innotransfer el dimecres 17 de novembre de 09:30h a 11:15h, centrat en el sector de Alimentació i Dieta Hospitalària.

 

INNOTRANSFER és una iniciativa d'innovació oberta impulsada pels parcs científics valencians amb el suport de l’Agència Valenciana de la Innovació (AVI). El pròxim esdeveniment, co-organitzat pel Vicerectorat d'Innovació i Transferència i per la Fundació Parc Científic de la Universitat de València, s'engloba dins de l'àrea de l'Alimentació i dieta hospitalària, en resposta als reptes prioritaris detectats per aquest programa d'innovació oberta de l’AVI.

En el seminari web Alimentació i Dieta Hospitalària: Reptes i Oportunitats d'Innovació Alimentària i Gestió Sanitària, que tindrà lloc dimecres que ve 17 de novembre, de 9:30 a 11:15, s'introduiran els conceptes bàsics de dieta i gestió hospitalària de l'alimentació dels pacients. També serà una oportunitat per a conéixer els reptes als quals s'enfronta el sector i com es pot arribar desenvolupar una idea des de l'inici fins a l'èxit. A més, es presentaran projectes innovadors que aporten solucions a problemes com l'alimentació sostenible, la utilització del blockchain en el sector hospitalari o els efectes de la gastronomia molecular en l'atenció als pacients sensibles.

PROGRAMA:

09.30 - 09.40 Presentació de la jornada

  • Mª. Dolores Real García – Vicerectora d'Innovació i Transferència de la Universitat de València
  • Olivia Estrella – Secretaria General de l'Agència Valenciana de la Innovació (AVI)

 

09.40 - 10.25 Dieta Hospitalària

  • Conceptes nutricionals

Paula Crespo – Presidenta Col·legi Oficial de Dietistes-Nutricionistes de la Comunitat Valenciana (CONuDiCOVA)

  • Factors a tindre en compte en la correcta elaboració de la dieta del pacient

Maite Navarro – Dietista-nutricionista Membre de la Comissió de Sanitat de CONuDiCOVA

  • Desafiaments en la gestió de la restauració hospitalària

Carla Llorens – Intur Restauració Col·lectiva de Grup Gimeno

 

10.25 - 10.45 Reptes

  • Wearables per a detecció de problemes de nutrició

Agustín Maciá – Managing Director / Co-founder de DAWAKO MEDTECH S.L.

  • MyCyFAPP: de la idea a l'èxit

Dra. Carmen Ribes-Koninckx – Institut d'Investigació Sanitària La Fe (IIS La Fe)

 

10.45 - 11.05 Investigació Innovadora

  • Tecnologies innovadores per al desenvolupament d'aliments sostenibles en el sector hospitalari

Dr. Francisco Barba – Professor Titular Dept. de Medicina Preventiva i Salut Pública, Ciències de l’Alimentació, Toxicologia i Medicina Legal de la Universitat de València.

  • Blockchain per a la traçabilitat alimentària en el sector hospitalari

Dr. Miguel García Pineda – Professor Titular del Dept. d'Informàtica de la Universitat de València.

  • Optimització de plats mitjançant gastronomia molecular en pacient oncològics amb problemes de disfàgia (Food & Health Lab UV)

Dr. José Miguel Soriano – Catedràtic de Nutrició i Bromatologia de la Universitat de València.

 

11.05 - 11.15 Preguntes i Clausura

  • Juan José Borrás – Director del Parc Científic de la Universitat de València

PLATAFORMA I REGISTRE:

La jornada serà retransmesa a través de la plataforma GoToWebinar. Per a participar en aquest seminari tècnic, es requereix la prèvia inscripció a través del següent formulari.

Poden escoltar la campanya de comunicació per este seminari web en Radio SER Comunitat Valenciana al següent .mp3 (22”)

Esperem que aquesta informació li resulte d'interés. No dubte a contactar-nos per a qualsevol informació addicional en uvinnovacio@uv.es.