Logo de la Universitat de València Logo Recerca i Transferència Logo del portal

Enquesta sobre el futur programa marc europeu de recerca i innovació

  • 28 de febrer de 2018
Enquesta sobre el futur programa marc europeu de recerca i innovació

Enquesta de la Comissió Europea adreçada a la comunitat científica i al públic en general. El termini acaba el 3 d'abril de 2018.

En el marc de la preparació del proper programa marc europeu de recerca que succeirà a Horitzó 2020 (2014-2020), la Comissió Europea està recollint el parer dels agents implicats i dels ciutadans de la Unió respecte de les idees i propostes contingudes a l’informe que porta per títol Mission-Oriented Research & Innovation in the European Union - A problem-solving approach to fuel innovation-led growth, a càrrec de la professora Mariana Mazzucato. L’informe presenta un nou enfocament de la recerca i la innovació a Europa, centrades en la consecució d’objectius o metes concretes, com ara tenir un oceà lliure de plàstics, comptar amb un centenar de ciutats sense emissions netes de carboni per a l’any 2030, o reduir l’impacte de la demència.

La crida de la Comissió Europea a la participació de la comunitat científica i al públic en general inclou l’elecció o suggeriment de possibles metes futures de recerca i innovació. L’informe recomana cinc criteris clau per a l’elecció d’objectius o metes d’abast europeu. Dites metes han de complir les següents característiques:

  • Ser audaces, inspiradores i de gran rellevància social
  • Ser ambicioses i, al mateix temps, realistes
  • Promoure la innovació interdisciplinària i intersectorial, amb participació de col·lectius diversos
  • Establir objectius clars, mesurables i de temps limitat
  • Requerir solucions múltiples i de jerarquia ascendent

L’enquesta té una durada d’uns 5-10 minuts i està disponible en aquest enllaç. El termini per a participar-hi acaba el 3 d’abril de 2018.