Logo de la Universitat de València Logo Recerca i Transferència Logo del portal

Eurorecerca 1494: Convocatòria sobre dieta saludable HDHL-INTIMIC

  • 30 de gener de 2017
Eurorecerca 1494: Convocatòria sobre dieta saludable HDHL-INTIMIC

Convocatòria de la xarxa era-net "Una dieta saludable per a una vida saludable". Acabament del termini de presentació de propostes preliminars: 5 d'abril de 2017.

 

hdhlLa Iniciativa de Programació Conjunta "Una dieta saludable per a una vida saludable" (JPI HDHL) va ser establerta recentment per a coordinar la recerca europea en alimentació, dieta, activitat física i salut, amb l'objectiu d'assolir un impacte tangible en la societat i en la salut, tot reforçant la competitivitat i el lideratge europeu en aquestes àrees. Hi participen 25 estats membres i països associats, i l'any 2016 va llançar la seua primera convocatòria de propostes de projectes, que es troba en aquests moments en el procés de selecció de projectes. Ara, JPI HDHL ha publicat una nova convocatòria, aquesta vegada amb l'instrument ERA-NET COFUND anomenat HDHL-INTIMIC (Intestinal Microbiomics). La convocatòria porta per títol:

Interrelació entre la microbiota intestinal, la dieta i la salut

Com és habitual amb l'esquema ERA-NET, es tracta de una convocatòria conjunta entre les agències finançadores nacionals que formen part de la xarxa, on cada país finança (segons la normativa nacional respectiva) els seus grups d'investigació dins els consorcis que participen amb èxit a la convocatòria transnacional. En el cas d'Espanya, els organismes finançadors són l'Institut de Salut Carles III (ISCIII) i el Ministeri d'Economia i Competitivitat (MINECO).

 

El personal de la Universitat de València interessat a presentar una proposta de projecte per a aquesta convocatòria, pot contactar amb la nostra oficina mitjançant la nostra adreça operuv@uv.es, telèfon 96-3983621. El termini de presentació de propostes preliminars davant HDHL acaba el 5 d'abril de 2017.

 

A continuació se n'indiquen les dades bàsiques. La informació completa, incloent-hi les normes nacionals de finançament dels països respectius, es troba al web següent:

http://www.healthydietforhealthylife.eu/index.php/era-net/hdhl-intimic/era-hdhl-news/286-new-jpi-hdhl-call-the-hdhl-intimic-cofund-interrelation-of-the-intestinal-microbiome-diet-and-health-launches-is-first-call-on-26th-january

Temes convocats

La convocatòria se centra en projectes de recerca que aborden qüestions científiques clau al voltant de les relacions de causa-efecte entre la dieta, la microbiota intestinal i la salut humana. Concretament, les propostes han de tractar almenys un dels temes següents:

1) the basic understanding of the gut microbiome and its causal role in human health and/or the onset of chronic diseases including the dissection of underlying molecular mechanisms

2) the functional links between diet and/or dietary components on the composition and functioning of the gut microbiome and consequent physiological effects on the host, including individually tailored responses

3) the identification of novel microbiome-targeted strategies and food products for preventive and therapeutic applications including personalised diets and specific food for specific target groups that operate by influencing the gut microbiome

 

Consulteu la descripció sencera en aquest enllaç.

 

Entitats elegibles

Són elegibles per part del MINECO els organismes de recerca sense finalitat lucrativa, segons la convocatòria d'Accions de Programació Conjunta Internacional (APCIN) 2017.

Són elegibles per part de l'ISCIII els hospitals, centres d'atenció primària o establiments públics de salut del Sistema Nacional de Salut (SNS). Els instituts de recerca sanitària (IIS) i els centres CIBER o CIBERNED són elegibles només en el cas que el sol·licitant siga el coordinador del consorci transnacional.

 

Pressupost

El pressupost inicial del MINECO per al finançament de projectes sota aquesta convocatòria és de 900.000 euros; el de l'ISCIII, fins a 500.000 euros.

 

Països elegibles

Alemanya, Àustria, Bèlgica, Espanya, França, Israel, Itàlia, Països Baixos i Suècia.

 

Consorci

Han de formar part com a socis del consorci del projecte un mínim de tres socis de tres països elegibles diferents i un màxim de sis socis elegibles. No s'acceptaran més de dos socis elegibles del mateix país en un consorci.

En qualsevol cas, com ara en cas que hi participen col·laboradors (participants que no sol·liciten finançament) en el consorci, el nombre màxim de socis en un consorci és vuit.

 

Final del termini i presentació de propostes

La presentació de propostes davant HDHL segueix un procediment en dues fases, amb la presentació d'una proposta preliminar en un primer terme i, en cas de ser aprovada, la proposta completa en una data posterior. L'eina de presentació en línia (PT-Outline) està disponible mitjançant la pàgina web de la convocatòria.

El termini per a presentar propostes preliminars acaba el 5 d'abril de 2017 a les 22.59 h. UTC (Hora Universal Coordinada).