Logo de la Universitat de València Logo Recerca i Transferència Logo del portal

Eurorecerca 1501: Convocatòria del Mecanisme de Protecció Civil de la Unió Europea (UCPM)

  • 13 de març de 2017
Eurorecerca 1501: Convocatòria del Mecanisme de Protecció Civil de la Unió Europea (UCPM)

Convocatòria "Prevenció i preparació en protecció civil i pol·lució marina". El termini acaba l'11 de maig de 2017.

ucpmLa Direcció General de Protecció Civil i Operacions d'Ajuda Humanitària (ECHO) de la Comissió Europea ha publicat, amb data 8 de març de 2017, una convocatòria de propostes anomenada "Prevenció i preparació en Protecció Civil i Pol·lució Marina" sota el Mecanisme de Protecció Civil de la Unió Europea (UCPM). El termini de presentació de propostes acaba el dia 11 de maig de 2017.

El personal de la Universitat de València amb interès per presentar una proposta de projecte, pot contactar amb la nostra oficina mitjançant la nostra adreça electrònica operuv@uv.es o el telèfon 96-3983621.

A continuació es descriuen les dades bàsiques. La informació completa està disponible mitjançant el Portal del Participant, en l'enllaç següent:

Prevention and Preparedness Projects in Civil Protection and Marine Pollution

Temes convocats

**El que segueix és un text abreujat. Consulteu el text complet original en anglès de la convocatòria.

1. Prevenció

Objectius:

  • Donar suport i complementar els esforços dels Estats Membres en el camp de prevenció de desastres, centrant-se en àrees on la cooperació proporciona un valor afegit i complementari als instruments de cooperació existents facilitats per les estratègies europees macroregionals rellevants.
  • Donar suport als beneficiaris de l'Instrument d'Ajuda a la Preadhesió II (IPA II) i als països pertanyents a la Política Europea de Veïnatge en el camp de la prevenció de desastres i millorar la seua cooperació amb el Mecanisme i els estats participants.

Prioritats:

1. Projectes centrats en millorar la resiliència urbana per mitjà d'abordar l'efecte cascada i la resiliència de les infraestructures urbanes.

2. Projectes amb l'objectiu d'implementar l'avaluació de múltiples riscos i les seues capacitats de gestió i planificació, i campanyes de sensibilització, amb una atenció especial a la dimensió transfronterera i la regional.

3. Projectes pilot i de demostració amb vistes a reunir, enregistrar i compartir les dades sobre pèrdues ocasionades pels desastres en tots els àmbits de govern, tenint en compte les directrius preparades pel grup d'experts de la UE en dades sobre pèrdues en desastres i els indicadors del Marc de Sendai.

Activitats:

  • Projectes centrats en: estudiar, dissenyar, desenvolupar, provar i implementar nous enfocaments de prevenció o de gestió de riscos, o en avaluar o millorar els existents.
  • Projectes centrats en: estudiar, dissenyar, desenvolupar, provar i implementar enfocaments innovadors, així com tècniques i eines innovadores que relacionen les mesures de prevenció amb la preparació i les necessitats de resposta, i que integren les consideracions sobre la gestió de riscos en la planificació i altres polítiques.
  • Projectes centrats en desenvolupar principis generals i directrius referents als riscos amb un impacte potencial sever en el context econòmic, mediambiental i humà.
  • Projectes en l'àrea de prevenció i gestió de riscos, centrats en millores concretes i en la innovació com a fruit de la cooperació transnacional.
  • Projectes centrats en identificar millors pràctiques i en transferir-les a altres regions o països.

2. Preparació

Objectius:

  • Millorar la preparació de l'UCPM per a respondre als riscos de desastres.
  • Desenvolupar la cooperació entre països sobre els reptes existents en el camp de la protecció civil i la pol·lució marina, i millorar la sensibilització dels professionals i dels voluntaris.
  • Complementar els instruments i convenis marc de cooperació existents, proporcionats per les estratègies macroregionals europees.
  • Reforçar la cooperació entre l'UCPM i els beneficiaris d'IPA II i els països pertanyents a la Política Europea de Veïnatge.

Prioritats:

1. Accions, distintes de la certificació i l'adaptació, adreçades a desenvolupar els aspectes de preparació del Mecanisme de Protecció Civil de la Unió.

2. Accions enfocades a incrementar la preparació dels països per a rebre ajuda internacional en el context de les Directrius de Suport als Països Amfitrions.

3. Ampliar la cooperació entre els agents de protecció civil i els d'ajuda humanitària.

4. Accions adreçades a ampliar la cooperació amb els beneficiaris d'IPA II i països de Veïnatge per mitjà d'una cooperació més estreta amb l'UCPM i els seus estats participants (només per a propostes de la línia pressupostària externa).

Activitats:

  • Estudis i projectes de cooperació, que poden incloure formació i exercicis a petita escala, enfocats a obtenir millores complementàries específiques i a la innovació.

Pressupost

Hi ha dues línies pressupostàries, una, anomenada interna, per a projectes de països participants a l'UCPM, i l'altra, anomenada externa, per a projectes de països pertanyents a la Política Europea de Veïnatge i a IPA II, i que encara no participen a l'UCPM. Els sol·licitants han d'indicar a la proposta de projecte sota quina línia pressupostària presenten la sol·licitud.

  • Projectes de prevenció: 2.800.000 euros de pressupost intern, i 1.400.000 euros d'extern.
  • Projectes de preparació: 2.900.000 euros de pressupost intern, i 1.500.000 euros d'extern.

 

Consorci

Els projectes sota la línia pressupostària interna han de formar un consorci amb un mínim de tres entitats pertanyents a tres països participants a l'UCPM; els de la línia pressupostària externa, han de comptar amb un mínim de tres socis de tres països elegibles, incloent-hi almenys un beneficiari IPA II que no participe a l'UCPM, i/o un país de la Política Europea de Veïnatge. Una entitat pertanyent a l'UCPM ha d'actuar com a soci principal i líder de la proposta, tant en el cas de la línia pressupostària interna com el de l'externa.

 

Països elegibles

Línia pressupostària interna: Països que participen a l'UCPM (els estats membres de la UE, Islàndia, Noruega, Sèrbia, l'Antiga República Iugoslava de Macedònia, Montenegro i Turquia).

Línia pressupostària externa: beneficiaris d'IPA II que no participen a l'UCPM (Albània, Bòsnia i Hercegovina, Kosovo); països de la Política Europea de Veïnatge (Armènia, Azerbaidjan, Bielorússia, Geòrgia, Moldàvia i Ucraïna); Algèria, Egipte, Israel, Jordània, Líban, Marroc, Palestina i Tunísia.

 

Cofinançament

La contribució de la Unió Europea no pot superar el 75% de les despeses elegibles del projecte, amb un màxim de 800.000 euros de subvenció.

 

Durada del projecte

Els projectes tindran una durada màxima de 24 mesos.

 

Termini i presentació de sol·licituds

Les propostes es trameten en línia mitjançant el Portal de Participant, en aquest enllaç. El termini acaba l'11 de maig de 2017 a les 17.00 h. CET.