University of Valencia logo Logo Languages Service Logo del portal

Activities and resources for a multilingual quarantine!

  • April 30th, 2020

El Servei de Política Lingüística us ofereix recursos propis que us serviran per a millorar el vostre valencià i anglès i per a consultar-ne dubtes. Hi trobareu recursos de consulta com la Gramàtica Zero o la Interuniversity Style Guide i didàctics, com el Fonet i Tenim Paraula.

Reenganxeu-vos als grups de conversa, ara en modalitat telemàtica. Inscriviu-vos i rebeu per correu electrònic materials i activitats en línia per treballar la llengua i el nivell que trieu, debades! Valencià, anglès, francès, italià i alemany.

Els tallers de llengües i cultures, ara en format de teletaller, us permeten aprendre llengües, descobrir cultures i viatjar sense eixir de casa: recomanacions de recursos en línia per a acostar-vos a la llengua i la cultura que esteu aprenent, pel·lícules, documentals, cançons, continguts culturals de tota mena, exercicis de llengua, etc.

Món de llengües és un programa del Servei de Política Lingüística i MediaUni en què estudiants internacionals i d'origens diversos de la Universitat ens expliquen la seua llengua i cultura. Viatgeu sense eixir de casa!

Escolteu música actual i hits de tota la vida en diverses llengües, entreu en el nostre compte de Spotify i punxeu en el play! Hem creat llistes de música en valencià, alemany, francès, romanès, italià, portuguès...

En el nostre canal de Youtube trobareu llistes de reproducció amb recomanacions de sèries i pel·lícules actuals en valencià, francès, alemany, italià... També podreu veure els col·loquis i xarrades que hem organitzat al Servei, sobre els sahrauís, la comunitat italiana i el francès a l'Amèrica del Nord. A més, hi trobareu altres llistes i vídeos amb informació interessant sobre les llengües i les cultures en general. 

MediaUni podeu veure tot el contingut audiovisual de la Universitat de València: conferències, debats, entrevistes, exposicions, presentacions, arts escèniques... Majoritàriament en valencià, també en castellà i anglès. 

AULACODI és un projecte de divulgació del coneixement científic i humanístic a través de microconferències editades en format audiovisual en valencià i anglès subtitulat que es publiquen en una plataforma digital multimèdia de lliure accés a la xarxa.

Les guies de conversa universitària són un recurs per als estudiants estrangers que venen d'erasmus a les nostres universitats i també per als estudiants locals que feu estades en universitats estrangeres. Hi trobareu un resum de les frases i el vocabulari  més urgents de l'àmbit acadèmic i universitari: allotjament, una informació determinada, un carnet...

Vilaweb ha fet un recull de recursos lingüístics que podeu usar des de casa, tant si esteu aprenent com si necessiteu material de consulta.

Classes del C1 de valencià en directe per Youtube? Sí, gràcies a Aina Monferrer, que comparteix en obert les classes a distància amb els seus alumnes. I recursos per a aprendre valencià de tots els nivells! Feu-hi una ullada. 

Apreneu valencià amb Valentubers, perquè no desaprofiteeu aquests dies a casa i us poseu al dia amb la llengua. Hi trobaràs alguns canals de Youtube que us aniran molt bé per repassar qüestions gramaticals i ortogràfiques i per preparar-vos les proves de la JQCV. 

Parla.cat és un espai virtual d’aprenentatge que posa a l’abast de tothom materials didàctics per aprendre valencià.

El departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, el Consorci per a la Normalització Lingüística i el Termcat, Centre de Terminologia han creat la pàgina "Fes créixer la llengua des de casa" dins del portal de Llengua Catalana, amb moltes opcions per a continuar aprenent valencià des de casa!

Aprèn valencià amb Polimedia és un curs de valencià en línia que permet l’aprenentatge autònom i que combina la informació textual i la visió i la comunicació oral del professor.


 

El projecte audiovisual Easy Catalan contribueix a l’aprenentatge de la llengua que es parla al carrer amb entrevistes amb parlants reals de valencià. Els vídeos estan subtitulat en valencià, amb les correccions dels possibles errors dels parlants que apareixen als vídeos, i també en anglès. A més, hi pots trobar vídeos sobre temàtiques i fenòmens gramaticals diferents i també d'altres per a parlants inicials: Super easy Catalan.

Si voleu practicar idiomes d’una manera lúdica i social, feu intercanvis lingüístics! Entreu en el mur de la nostra pàgina de Facebook obert a publicacions i poseu-vos en contacte amb una o diverses persones interessades a practicar les llengües que voleu aprendre i a aprendre la vostra llengua. Podeu xatejar pel Facebook Messenger, pel Whatsapp, fer videotelefonades.. 

Si esteu aprenent valencià i necessiteu millorar les vostres habilitats comunicatives, durant el confinament podeu continuar fent-ho! Descarregueu-vos Apparella't i xategeu amb persones valencianoparlants!

Easy Languages és un projecte audiovisual per a a aprendre idiomes mitjançant entrevistes de carrer. Els vídeos també mostren la cultura, a través de la representació de situacions quotidianes. Els episodis se centren en diferents temes i es produeixen en diversos llocs del món. Cada vídeo d'idiomes senzills està subtitulat en el seu idioma local i en anglès, perfecte per a estudiants de tots els nivells.

Apprendre le français avec TV5 Monde és un lloc web gratuït i interactiu per a aprendre francés a partir de vídeos, programes i notícies. Trieu entre més de 2000 exercicis en línia i milloreu la vostra comprensió oral en francés, des del nivell principiant fins a l'avançat. També podeu visualitzar tot el contingut audiovisual emès pel canal en el seu servei a la carta

lalanguefrancaise.com és el bloc de referència en francès: articles sobre ortografia, gramàtica, conjugació, literatura i molt més.

Impariamo l'italiano és un web, obert a totes les persones interessades en la llengua italiana, que presenta una abundant sèrie de exercicis en línia de gramàtica italiana i lèxic. Hi inclou també vídeos, àudios i jocs que faciliten la coneixença de la llengua i cultura italianes.

BBC Learning English ofereix materials de text, àudios i vídeos debades per a aprenents d'anglès de tot el món. Podeu triar si seguir els cursos tancats en línia o treballar els materials al vostre ritme i segons les vostres necessitats. També podeu accedir al contingut audiovisual de la televisió en BBC iPlayer

Apreneu anglès en línia amb el British Council. Podeu començar fent un test gratuït d'anglès per veure quin és el vostre nivell i continuar trobant les classes multimèdia i els recursos digitals que necessiteu per millorar les vostres capacitats comunicatives en angès. Hi trobareu materials d'àudio, de lectura, gramàtica i vocabulari.

Teanglann és un lloc web que proporciona els usuaris de la llengua irlandesa un accés gratuït i fàcil als diccionaris i a informació gramatical i de pronunciació. El lloc permet a l'usuari cercar entrades de diccionari, informació gramatical i fitxers de so per a qualsevol paraula.

Deutsche Welle, la televisió pública alemanya, ofereix cursos d'alemany en línia i gratuïts per a principiants, avançats, alemany comercial, jocs interactius per a aprendre i més recursos multimèdia. També podeu accedir al contingut audiovisual dels canals de televisió en el seu servei a la carta

deutschelernenblog.de és un blog on trobareu tots els materials que necessites per a fer un aprenentatge en línia i autònom de la llengua alemanya.

L'editorial Hueber ofereix materials gratuïts associats a la col·lecció Menschen de manuals per a l'aprenentatge de la llengua alemanya. Aprofiteu-vos-en!

L'Institut Aranès obre el curs A1 en línia previst per aquest estiu. Gràcies a aquest avançament és possible aprendre occità aranès en línia durant ell confinament en un curs reconegut per la Conselleria d'Educació de la Generalitat de Catalunya.

Des de Cultura Digital han preparat aquest llistat de recursos amb material divers, que van publicant, també, a través de les xarxes socials amb l'etiqueta #LaCulturaaCasa. 

L’Institut Valencià de Cultura obri per a oferir diversos continguts culturals. Setmanalment tindreu en aquesta web una proposta diferent de programació cultural en línia, amb continguts culturals en valencià! 

El Portal Cultura Portugal és una finestra d'accés als continguts culturals produïts i promoguts per entitats portugueses: esdeveniments, concerts, espetacles, exposicions... Amb motiu de la crisi sanitària fan diàriament un recull d'activitats culturals que podeu gaudir des de casa, i tot en portuguès!

#Culturecheznous és l'oportunitat per conèixer l’excepcional oferta cultural digital que ofereix el Ministeri de Cultura Francès i els seus nombrosos operadors: arqueologia, cinema, museus, audiovisuals, espectacles, joventut, patrimoni, dansa, arxius, vídeos, cursos en línia o visites virtuals. Aquesta oferta digital, completament gratuïta, s’adreça a tots els públics, i és tota en francès!

Aprofiteu per a continuar aprenent francès i millorant-ne les vostres habilitats comunicatives i coneixements culturals amb Culturethèque: llibres, pel·lícules, còmics, revistes, música, ... Tot en aquesta biblioteca accesible des de casa, 3 setmanes d'accés gratuït!

La cultura non si ferma és la nova pàgina del MIBACT que permet agrupar, a través de sis seccions (Museus, Llibres, Cinema, Música, Educació i Teatre) les múltiples iniciatives virtuals organitzades per llocs de la cultura italiana, el món de l’entreteniment, la música i l’audiovisual. Les cites s’actualitzen constantment.

 

Com arriba la cultura a una audiència quan es cancel·len els esdeveniments públics? Berlín (a) live és el lloc on tot i tothom es reuneix en aquesta crisi. Transmissions en directe des dels estudis, clubs, sales de concerts o la sala d'estar: podeu gaudir de la cultura berlinesa, majoritàriament en alemany, des del sofà de la vostra casa.

Siga perquè llegiu habitualment en valencià o perquè l'esteu aprenent (o millorant), iQuiosc us ofereix l'accés gratuït, durant un mes, a revistes digitalitzades en la nostra llengua.

A Llibres de l’Encobert volen posar el seu granet d’arena per a fer més agradable la quarantena i per això us ofereixen descarregar debades els llibres de Vicente Blasco Ibáñez Contes valencians i Contes de la condemnada, dos reculls de relats de temàtica social i valenciana.

La Cineteca di Milano ha obert debades el seu arxiu perquè pugueu continuar aprenent italià i descobrint més sobre la cultura italiana des de casa!

Esteu aprenent gallec o hi teniu interès? Al web Novo Cinema Galego podeu veure un cicle de cinema en obert mentre dura la quarantena.

Le Cinéma Club és una plataforma de streaming que us ofereix una pel·lícula debades cada setmana. La selecció varia en gènere i durada i les produccions que s'emeten provenen de tot el món i, per tant, són en llengües diverses. 

Voleu mantenir o millorar les vostres competències plurilingües durant el confinament? FilminCAT us permet llogar pel·lícules i sèries en versió original amb subtítols en valencià!

Gaudiu des de casa i gratuïtament de tota la programació d'À Punt: documentaris, sèries, pel·lícules, reportatges, notícies... tot en valencià!
TV3, la televisió pública catalana, ofereix contingut audiovisual de qualitat en valencià. Hi destaquen les sèries i els reportatges informatius. Mireu-ho tot debades amb el servei a la carta. 
La televisió pública balear, IB3, t'ofereix tot el contingut audiovisual que genera gratuïtament en el seu servei a la carta. 
Betevé és la televisió de l'àrea metropolitana de Barcelona. Mireu-la en directe des de casa o sobre demanda: sèries, notícies, reportatges... 

RaiPlay és un portal multimèdia de la radiotelevisió estatal italiana per a veure productes audiovisuals diversos segons demanda: pel·lícules, sèries, documentaris, reportatges... tot en italià!

France TV és el conglomerat de canals públics francesos. En el seu servei sobre demanda podeu veure produccions audiovisuals en francès dels canals generalistes i d'altres especialitzats. 

RTP Play és una plataforma des d'on veure sèries de televisió portugueses i en portuguès. També podeu entrar a RTP Lab, on trobaràs sèries de joves creadors portuguesos, amb produccions innovadores.

RTÉ Player és un servei de vídeo a la carta oferit per la televisió pública irlandesa que ofereix notícies, assumptes d'actualitat, entreteniment, esports, sèries locals i internacionals... En anglès i irlandès!

TG4 (TG Ceathair) és un canal de televisió dirigit al públic de parla irlandesa. Si tinteressa el gaelic irlandès ací trobaràs un munt de continguts audiovisuals per a millorar-ne els teus coneixements.

A Radio Garden hi ha totes les ràdios del món localitzades sobre un globus terraqüi. Quina manera més útil i fàcil d'aprendre llengües practicant la comprensió oral! Busqueu les ràdios dels territoris on es parla la llengua o les llengües que voleu aprendre o practicar.

En el canal de Youtube del Teatre Micalet podeu veure les obres 'El verí del teatre' i 'Hamlet canalla'. Teatre en valencià gratuït per a gaudir i aprendre des de casa!

British Theatre Guide és un lloc web de ressenyes d'obres de teatre i altres arts escèniques. Ara et recull totes les possibilitats que tens per a veure teatre en anglès i britànic en línia i gratuïtament.

Teatro.it és un referent italià per als aficionats al teatre, inclou articles, entrevistes i ressenyes. Amb motiu d'aquesta crisi sanitària, arreplega totes les possibilitats de gaudir de teatre en italià des de casa, i debades!

Si aquests dies de confinament esteu provant de cuinar coses noves a casa, seguiu les receptes de Cuina.cat i participeu en el concurs #jocuinoacasa.

Amb Tasta'l d'ací podeu cuinar en valencià si seguiu les receptes que publiquen en les seues xarxes. També podeu descobrir plats de la cuina tradicional valenciana i provar de fer-los! 

Ara que esteu llegint i informant-vos sobre coses noves en les hores que passeu a casa podeu ajudeu a ampliar i divulgar el coneixement en valencià a Viquipèdia.

Des de casa podeu contribuir a millorar els sistemes de reconeixement de veu en valencià amb Softvalencia