Logo de la Universdad de Valencia Logo Servicio de Prevención y Medio Ambiente Logo del portal

Simulacre d’emergència al Parc Científic de la Universitat de València

  • 22 junio de 2018
camió bombers en porta parc cientific

Aquest dimecres 20 de juny de 2018 s’ha portat a terme un simulacre d'emergència a l’Àrea Empresarial del Parc Científic de la Universitat de València.

L’acció ha sigut coordinada conjuntament per la Fundació Parc Científic i el Servei de Prevenció i Medi Ambient de la Universitat de València.

En aquesta ocasió es va decidir realitzar el simulacre d’incendi en un despatx del primer pis de l’Edifici 2 o Edifici de Biotecnologia i Aliments Funcionals, per valorar la propagació del fum a l’interior de l’edifici, l’evacuació dels treballadors i treballadores i les pautes d’actuació de persones confinades dins d’un laboratori d’investigació.

S’ha inundat de fum el corredor del primer pis i l’escala interior, amb l’objectiu de mantenir atrapades deu persones en un laboratori i que la resta de persones de les plantes superiors abandonaren l’edifici per una única via d’evacuació. Es la primera vegada que es realitza un simulacre amb persones confinades o atrapades.

En aquest edifici hi ha les empreses de Biopolis, Lifesequencing i ADM, i és un dels tres blocs que constitueixen l’Àrea  Empresarial del Parc Científic de la Universitat de València.

El simulacre s’ha estès a la resta de blocs de l’Àrea Empresarial del Parc i ha provocat la seua evacuació total. Les persones evacuades han sigut unes 400. A més, s’ha mobilitzat el cap d'emergències de l’Àrea Empresarial, Fernando Zárraga, gerent de la Fundació Parc Científic, i els equips d’emergència de tots els edificis implicats.

Com altres vegades, també hi ha hagut una participació activa per part del Consorci Provincial de Bombers de València, en particular dels bombers del Parc de Burjassot, que hi han acudit per realitzar la seua intervenció i controlar l’incendi i ajudar al rescat de les persones atrapades.

Els simulacres permeten avaluar els plans d’emergència elaborats específicament per a cada centre o edifici i comprovar si els seus mitjans, humans i tècnics, així com el grau d’organització, són els adequats per afrontar una situació real d’emergència. A més a més, els simulacres són una oportunitat idònia per exercitar i difondre la cultura preventiva entre la comunitat universitària, com es reflecteix en el Pla de prevenció de la Universitat de València.

Imágenes: