Logo UVFaculty of Social Sciences Logo del portal

La Conferència estatal de Degans/es i Directors/es de Treball Social presenta els Estatuts de l'Associació Universitària Espanyola de Treball Social (AUETS)

  • June 27th, 2019
Image de la noticia

Divendres passat 21 de juny, es va reunir en la Facultat de Ciències Socials de la Universitat de València la CONFERÈNCIA ESTATAL DE DEGANS/ES I DIRECTORS/ES DE TREBALL SOCIAL amb l'objectiu de presentar els Estatuts de l'Associació Universitària Espanyola de Treball Social (AUETS), que ocuparà el lloc que ha tingut la Conferència des de la seua creació en els anys 90, i signar l'acta de constitució d'aquesta nova estructura. A aquesta reunió, organitzada pel Departament de Treball Social i Serveis Socials i la Facultat de Ciències Socials, van assistir 30 representants dels deganats i direccions de departament de l'àrea de Treball Social de 21 universitats espanyoles en les quals s'imparteix el Grau en Treball Social. La nova associació, que tindrà el seu domicili en la Facultat de Ciències Socials de la Universitat de València, té com a finalitats fomentar la coordinació i l'intercanvi d'informació entre entitats universitàries relacionades amb el Treball Social; promoure la qualitat en la docència, la investigació i l'organització dels estudis de grau i postgrau en aquesta àrea; avançar en la reivindicació i defensa dels espais que el treball social ha d'ocupar en les diferents institucions o organismes encarregats de valorar l'activitat científica, promoció professional dels docents i investigadors/as i acreditació de títols; promoure activitats científiques i publicacions especialitzades, com el Congrés biennal que se celebrarà a València l'any 2020; i fomentar la participació i pertinença a associacions acadèmiques internacionals de treball social.


En aquesta reunió es va dur a terme l'elecció de la Junta Directiva de l'Associació aprovant-se per 30 vots, és a dir, per la totalitat dels representants de les diferents Universitats, la candidatura a la Presidència de la mateixa presentada pel professor Dr. Francisco Ródenas Rigla, director del Departament de Treball Social i Serveis Socials de la Universitat de València, que comptarà amb el següent equip directiu: 


- Dra. Pilar Blanco Miguel, Degana de la Facultad de Trabajo Social, Universidad de Huelva, que ocuparà la Vicepresidència.
- Dra. Aurora Castillo Charfolet, Degana de la Facultad de Trabajo Social, Universidad Complutense de Madrid, que ocuparà la secretaria.
- Dr. Juan Jesús Viscarret Garro, Vicedegà Grado en Trabajo Social de la Facultad de Ciencias Humanas y Sociales, Universidad Pública de Navarra, encarregat de la tresoreria.
- Dra. Violeta Quiroga Raimundez, Directora de la UFR Escola de Treball Social, Universitat de Barcelona, com a vocal.